Majke u Velikoj Britaniji troše u proseku 1,338 funti na novu odeću, aksesoare i školske uniforme za svoje male devojčice, što je za 126 funti više u odnosu na muško dete, pokazalo je novo istraživanje.

Studija je pronašla da će roditelji potrošiti u proseku 212 funti na odevne kombinacije za posebne prilike za devojčice, a 170 funti na sinove. To takođe potvrđuje da devojčice više vole da se sređuju za posebne prilike.

"Većina roditelja bi želela da troši jednaku količinu novca i na devojčice i dečake. Ali izgleda da je roditeljima teže da odole slatkim haljinicama nego farmerkama i muškim majicama“, rekao je vođa istraživanja i dodao, „takođe, ovo se može opravdati time da je muška odeća jeftinija."



Istraživači su takođe pronašli da više od jedne trećine roditelja koji imaju i sina i ćerku priznaje da radije troši više novca na žensku nego mušku odeću. Štaviše, skoro polovina ispitanika koji imaju ćerku naveli su da više vole da kupuju odeću svojim ćerkama, dok 41 odsto veruje da je to zbog toga što je ženska odeća lepša od muške.

Tek oko 37 odsto ispitanika opravdalo se time da devojčice imaju veći izbor za kupovinu.