KIDS FEST će i ove godine publici predstaviti najbolje filmove iz raznih zemalja - Francuske, Velike Britanije, Španije, Danske, Nemačke, Norveške, Švedske, Češke, i Holandije. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svetskih festivala za decu i mlade, dokumentarci o životu životinja, nežne priče o prijateljstvu, ljubavi i uzbudljive misterije.

Tokom 8. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA gledaoci će moći, između ostalih, da vide film "Beni se vraća kući", priču o bonobo majmunu koga su zarobili lovci. Iz zarobljeništva ga spašava Klodin Andre, žena koja je posvetila svoj život ovim ugroženim stvorenjima, i vodi ga u sklonište u kome se majmuni spremaju za povratak u divljinu. Tu je i francuski hit "Rat dugmića", zasnovan na jednom od najpoznatijih francuskih romana za decu, film o ljubavi i avanturi. "Tajna kuće krokodila" nateraće publiku da razmišlja o tajnama, a možda i malo uplašiti. "Gumeni Tarzan 3D" i "Marko Makako" su priče za zanimljivim i neočekivanim obrtima, a "Priča o delfinu sanjaru" prati jedno putovanje prepuno izazova i prepreka.


Na KIDS FESTU gledaoci će imati prilike da pogledaju još mnogo zanimljivih filmova, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni!


U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima "Cineplexx Delta City", "Kolosej", "Roda Cineplexx" i u Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu "Arena Cineplexx", u Kragujevcu u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza", dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop "Vilin Grad".