Sudeći po nedavno sprovedenom istraživanju holivudski filmovi loše deluju na seksualne živote ljudi prvenstveno zato što čin seksa prikazuju potpuno nerealno, a mnogim ljudima su ovakvi filmovi tokom odrastanja materijal na kojem seksualno sazrevaju.

Američki psiholozi proučavali su navike 1,228 dece starosne dobi od 13 do 14 godina, da bi im šest godina kasnije postavljali pitanja vezana za seksualni život. Pokazalo se da su oni koju su odrastali na holivudskim fimovima bili promiskutetniji, nisu koristli prezervative i češće praktikovali neobavezne seksualne veze.

Ovakvo ponašanje nije začudilo psihologe s obzirom na to da se u takvim filmovima nikada ne vide glumci kako koriste kondome. Štaviše, glavni likovi koji su prikazani u pozitivnom svetlu, često menjaju partnere ili partnerke i neretko praktikuju seks na jednu noć sa potpunim strancima. 

Iako su popularni, filmovi iz Holivuda ne mogu biti materijal za seksualno vaspitanje. Upravo zbog toga psiholozi savetuju roditeljima da informišu decu o seksu i da im ukažu na nedostatke holivudskih filmova koji mogu biti vrlo privlačni, a samim tim i potencijalno opasni za njihove buduće seksualne živote.