Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bebe žele?

Da li ste nekada proveli previše vremena tražeči savršenu igračku sa svoje dete? Najnovija studija otkrila je da bebe više od gledanja u igračke žele da gledaju u ljudsko lice...

 Izvor: Foto: Shutterstock


Istraživanje Univerziteta u Ročesteru koristilo je veoma sofisticiranu opremu kako bi vizuelno i na različite načine stimulisalo sedmomesečne i osmomesečne bebe. Ideja je bila da se vidi koji nivo kompleksnosti tokom vizuelne interakcije one najvije vole.

Otkriveno je da bebe vole zlatne sredinu – ne previše jednostavno, ne previše složeno. Istraživači su se pozvali na efekat Zlatokose ("ne previše toga, ne previše ovoga, taman kako treba") kako bi najbolje opisali ove rezultate. Kada je nešto mnogo jednostavno, tražiće nešto malo složenije – a kada je nešto previše složeno one će tražiti nešto jednostavnije.

Izgleda da bebe znaju da pronađu zlatnu sredinu informacija na ljudskom licu tokom interakcije. To ne sugestira da je kupovina igračaka zabluda, već samo da većinu vremena tokom igre bebe treba da provedu sa ljudima jer je to ono što traže.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica