Debi Hadžes iz Velike Britanije, baka koja ima dve unuke, bila je ubeđena da je prestara za majčinstvo, ali ju je priroda razuverila. Ona je koristila kontraceptivne pilule, što je dodatno zbunilo lekare koji su vodili računa o njenoj trudnoći.

Prvo od svoje četvoro dece rodila je u 21. godini, pa misli da će joj trebati mnogo vremena pre nego što se ponovo navikne na brigu o bebi. Zanimljivo je što je treće dete rodila u 42. godini, pa ju je doktorka kritikovala misleći da je prestara za majčinstvo.

Debi tvrdi da je redovno uzimala kontraceptivnu pilulu i da sigurno nije odgovorna za trudnoću. "Ipak, znala sam da želim ovu bebu i pripremila sam se da prihvatim sve moguće posledice", kaže ova hrabra žena.

Naučna istraživanja objavljena 2005. godine pokazala su da postoji genetski profil žena koje su u stanju da prirodno zatrudne posle 45. godine. Tim istraživača iz Hadasah bolnice u Izraelu otkrili su da jedna posebna genetska kombinacija može da uspori starenje jajnika i zaštiti ih od oštećenja.

Prirodno je da plodnost žena opada od 35. godine, a posle 40. šansa da zatrudne iznosi pet odsto svakog meseca. Najstarija žena koja je prirodno zatrudnela je Don Bruk, britanska domaćica koja je zatrudnela u pedesetim godinama.