I podaci sa ovih prostora govore da žene manje uživaju u seksualnim odnosima od muškaraca, skoro polovina nije zadovoljna posle ljubavnog čina.
Američka istraživanja pokazuju da žene simuliraju orgazam kako bi ugodile egu svog partnera i sprečile da im bude neveran.


Istraživanje je prvo pokazalo da žene više simuliraju tokom polnog odnosa od muškaraca. Polovina ispitanica oseća krivicu zbog "lažiranja", ali prikrivaju istinu zbog zadovoljenja partnera.


Često se dešava da muškarci insistiraju na seksu iako žene nisu u da tom trenutku raspoložene. U toj situaciji žena zbog osećaja dužnosti i želje da ugodi partneru pristaje na seks, ali zbog sopstvenog neraspoloženja ne može da doživi orgazam. U slučaju da za parnera izabrale lošeg ljubavnika, glumljenjem orgazma pokušavaju da mu podignu ego i to na ušrtrb svog zadovoljstva.

I u Srbiji vlada značajna razlika u shvatanju preduslova za dobar i uzbudljiv seks. Tako 68 odsto muškaraca smatra da je najvažnija erekcija. Skoro isti toliki procenat žena, s druge strane, prednost daje maženju (67 odsto), mada ne zanemaruju ni partnerovu erekciju (54 odsto).

Problem je sledeći: U dugogodišnjim vezama seks više nije uzbudljiv i izazovan. Ženama je već poznat svaki partnerov potez i više ništa ne može da ih uzbudi. Seksualna aktivnost im je dosadna. Zato orgazam odglume jer žele da se sve što pre završi.