Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trudnoća ozvaničena i na Fejsbuku

Društvena mreža koju trenutno koristi više od 750 miliona ljudi uvela je opciju "očekujem dete” na listi za određivanje članova porodice.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Izvor: Politika


Ako imate nalog na Fejsbuku i nedavno ste saznali da vi i vaša partnerka očekujete bebu, administratori najpopularnije društvene mreže na planeti omogućili su vam opciju "čekam bebu", i to na listi za određivanje članova porodice. Ova opcija je dostupna svim korisnicima i u upotrebi je već nekoliko dana.


Takođe, predviđeno je da se unese očekivani datum dolaska na svet novog člana porodice i ime, ukoliko je izabrano.

Kako da aktivirate opciju "očekujem dete"– Kliknite na "izmeni profil" na strani korisnika.– Izaberite opciju "porodica i prijatelji" a zatim ponuđenu opciju "dodaj još jednog člana porodice".– Na opadajućem meniju nova kategorija je treća

Kako bi imali što više raspoloživih "alata", osim osnovne opcije "prijatelji", Fejsbuk je od decembra prošle godine omogućio korisnicima još jednu novotariju za predstavljanje u nizu – listu članova "porodice".


Tako se sada na opadajućem meniju može izabrati status: kćerka, sin, majka, otac, deda, baba, unuk, unuka, nećak..., ukupno 17, sa poslednjom dodatom opcijom – "očekujem dete".


To je, čini se, na mala vrata kršenje pravila, kog se drži i sam Fejsbuk, da korisnici moraju imati najmanje 13 godina.

Do sada ponosni roditelji zloupotrebljavali su ovu normu i otvarali nalog tek rođenim bebama. Zabeleženi su i slučajevi naloga fetusa, odnosno da su otvarani nalozi na osnovu ultrazvučnih snimaka.

Izborom nove opcije sada je omogućeno korisnicima da vizuelno, i bez bojazni da će možda biti "skinuti" sa mreže, podele značajnu vest, i to bez otvaranja posebnog naloga.

Kako je pojašnjeno, a prenose svetski mediji, nova opcija će korisnicima omogućiti da što više i temeljnije predstave sebe. Oponenti, naravno, zameraju na pokretanju ovakve opcije i smatraju da je potpuno nevažno da li neko čeka bebu i da postoje drugi, suptilniji i uobičajeniji načini na koje se vest može saopštiti.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica