IRINA ŠAJK VASPITAVA ĆERKU NA RUSKI NAČIN, NEĆE DA BUDE RAZMAŽENA: Dadilja joj ne treba, a bes rešava jednom rečenicom

Irina Šajk svoju ćerku vaspitava na svoj način, a ono što je naučila malu Li oduševilo je ceo svet.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Irina Šajk i Bredli Kuper sa ćerkom Li

Top model Irina Šajk majka je od 2017. godine koju je dobila iz ljubavi sa američkim glumcem Bredlijem Kuperom. Njihova plavooka devojčica nosi ime Li de Sena Šajk Kuper, a sistem po kom je vaspitavaju oduševljava ceo svet. Irina je odlučila da je odgaja kao što su to činile njena majka i baka.

Glavna stvar koju dete treba da razume jeste da se uspeh ne može postići bez napornog rada. Iako Li živi u potpuno drugačijim uslovima od male Irine, trudi se da određene granice održava.

Šestogodišnjoj Li mama Irina često pominje priče o teškom vremenu devedesetih godina u Rusiji. Od prvih godina života, ćerka Irine Šajk zna da je njena mama dobijala slatkiše samo dva puta godišnje - na Novu godinu i na njen rođendan.

Jednom rečenicom rešila bez zbog razdvajanja

U jednom intervjuu Irina je otkrila i da je njena ćerka pobesnela kada je saznala da njena mama mora da ide na posao. Onda je Irina pitala svoju ćerku: 'Imamo upaljeno svetlo u kući, da li vidiš? A u frižideru imamo hranu. Da bismo sve ovo imale, roditelji moraju da idu na posao'. Posle njenih reči Li je sve shvatila i pustila mamu da izađe bez suza. Lekciju da se blagoslovi života ne uzimaju zdravo za gotovo je naučila.

Sledeća stvar koju je Irina naučila svoju ćerku je lekcija učtivosti.

U jednom intervju, manekenka je priznala da bez magične reči 'molim' njena ćerka nikada neće dobiti ono što želi. Takt i dobro ponašanje se usađuju u devojčicu od ranog detinjstva. Trudi se da njena ćerka bude ljubazna ne samo kod kuće, već i u školi i na zabavama.

Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia  Irina Šajk i Bredli Kuper sa ćerkom Li

Gde god bila, korene ne treba da zaboravi

Irina ne želi da zaboravis voje korene, ma gde god da se nalazila, o čemu uči i svoju ćerku. Li tečno govori engleski sa ocem i prijateljima, ali sa mamom i bakom govori isključivo na ruskom.

Mirnost i disciplina pomažu Irini da ostane dobra majka, ali u isto vreme i da ne zaroni glavom samo u roditeljstvo. Njena ćerka nikada nije imala dadilju, i neće! Manekenka veruje samo sebi, svojoj mami i Bredliju kada je u pitanju briga o detetu.

(Yumama)