Vesna Dedić je pričala kako je uz mnogo ljubavi, podrške, pažnje ali i napora, odricanja, gajila svoju ćerku. Kako je izgledao jedan radni dan zaposlene samohrane mame, kada se veoma rano ustaje da bi se spremio ručak, čak i doručak koji bi nosila svojoj devojčici u krevet, kao u najboljem hotelu - i tako 15 godina, bez izuzetka.

Sa svojom ćerkom nikad nije bila drugarica, granice su se uvek jasno postavljale, ali je uvek bila tu da svoju Lenku čuje i razume i bude joj ono što svakom detetu od roditelja najviše treba – podrška.

Ove iskrene i jasne stavove i savete podržali su mnogo roditelji ali bilo je i onih koji nisu mogli da prihvate, da je za Vesnu potpuno normalno da dete ide na spavanje već u 19:30h. Ona je objasnila, da je po njenom mišljenju ovo veoma važno pravilo koje je neophodno da biste bili dobra majka.

“Ja kad vidim dete, bebu, ima 5, 6, 10 godina da ide na spavanje u ponoć, meni to nije normalno. Kod mene se znalo u 19:30h je spavanje. Upravo ako si zaposlena majka, ako staviš dete tada na spavanje, sve do neke 10. godine, ti ostavljaš sebi prostor, da budeš bolja majka. Da na vreme središ sve po kući, da spremiš ručak za sutra, da budeš sređena, lepa, da se posvetiš svom partneru ako ga imaš. To je sve normalno. Šta će da radi tada dete, posle 20h, kada njegov mozak nije spreman da prima da usvaja nova znanja, jel tako? Dete mora da bude u krevetu do 20h.”

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Digitalna demencija kod dece TikTok/stricek_dusko