Džef Bezos otkrio je koji je "najbolji poklon" koji je ikada dobio i kako mu je pomogao da postane jedan od najbogatijih ljudi na svetu, kako prenosi Useit. Prema Bezosu, poklon iz detinjstva koji je imao najveći uticaj na njega bio je set igračaka za izgradnju, poput Lego kockica. Čini se da mu je deda često donosio takve igračke.

Pošto je toliko voleo takve igračke, Bezos tvrdi da su mu pomogle da ima inovativan način razmišljanja.

„Svake godine dobijamo novu igračku za konstrukciju. A izgradnja stvari je nešto što mi je mnogo pomoglo tokom godina“, nastavio je Bezos.

Osim „najboljeg poklona” koji je ikada dobio, Bezosov deda je na milijardera uticao i na druge načine. Bezos je proveo mnoga leta na teksaškom ranču svog dede. Tamo je naučio mnoge veštine, kao što su građenje konstrukcija i popravka opreme. Ova iskustva su pomogla Bezosu da ima ambiciju i radnu etiku vrednu divljenja. Osim toga, naučio je da maksimalno iskoristi resurse koje ima i da se osloni na sebe.

Jednog od ovih leta, Bezos i njegov deda sagradili su kuću od nule i popravili buldožer.

"Ako postoji problem, postoji i rešenje", rekao je Bezos u intervjuu sa izvršnim direktorom Akel Springera Mathiasom Dopfnerom.

Bezos tvrdi da se divio mudrosti i sposobnosti svog dede da sam rešava probleme farme. Čovek mu je dao i "najbolji poklon" koji mu je pomogao da se oblikuje kao dete.

„Bilo mi je izuzetno važno“, otkrio je Bezos.

Džef Bezos voli građevinske igračke

U školi, Bezos je bio zainteresovan za tehnologiju i mehaniku, strast koja je proistekla iz građevinskih igračaka. Toliko su mu se dopale ove igračke da mu je bivša supruga Makenzi Skot poklonila kutiju visoku 5 stopa punu Lego kockica za njihovu 5. godišnjicu braka.

„Najbolji poklon“ koji je dobio omogućio je Bezosu da razvija svoje inovativne veštine od malih nogu. Ova iskustva iz detinjstva dovela bi do osnivanja Amazona i Blue Origin-a, njegove svemirske kompanije. Bezos tvrdi da je takođe bio inspirisan istraživanjem svemira kao dete nakon što je saznao za sletanje Apola 11.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Tata balerina i podrška ćerkici TikTok/withherownhands