Od pokušaja da podučavaju životne lekcije ili stvaraju uspomene koje će trajati godinama, neka od najvećih imena u Holivudu odlučila su da svoju decu zadrže skromnom.

Evo poznatih ličnosti koje ne daju božićne poklone svojoj deci.

Dru Barimor

„Uvek ih vodim na putovanje svakog Božića. Ne dajem im poklone, za koje mislim da u njihovim godinama in ni ne vole, ali uvek im kažem: 'Mislim da ćemo pamtiti mesto, fotografije i iskustvo i to je ono što želim da vam dam", rekla je za Entertainment Tonight poznata glumica.

„Oni dobijaju dosta stvari tokom cele godine, tako da ja nisam  neka čudna, stroga, hladna mama koja kaže: 'Ne dobijaš nikakve poklone!' Samo osećam da bi bolji poklon bile uspomene na život.

„Radije bih uložio (u to nego u) kućicu za lutke ili tako nešto,”

Mila Kunis i Ešton Kučer

Bračni par je rano odlučio da svojoj deci neće davati poklone i umesto toga dati dobrotvorne priloge u njihovo ime. Roditelji su ćerke Vajat (osam) i sina Dimitrija (6).

„Naša tradicija nisu pokloni za decu. Uvodimo je već par godina, jer kada su deca mlađa od godine, to nije bitno. Kada smo slavili Božić, Vajat je imala dve godine i bilo bi joj previše . Nismo joj dali ništa — bili su baka i deda. Dete više ne ceni jedan poklon. Oni čak i ne znaju šta očekuju; samo očekuju nešto", rekao je par za Entertainment Tonight .

„Rekli smo našim roditeljima: 'Molimo vas — ako morate da joj date nešto, izaberite jedan poklon. U suprotnom, hteli bismo da uzmemo dobrotvornu donaciju, za Dečiju bolnicu ili kućnog ljubimca ili bilo šta drugo. hoćeš. To je naša nova tradicija“.

Kim Kardašijan

Iako je porodica Kardašijan poznata po svojim raskošnim porodičnim proslavama, Kim Kardašijan je jednom rekla da svoje četvoro dece ne daje poklone.

„Mi ne dajemo poklone“, rekla je Kim za Allure „Kanje i ja stalno pričamo o tome, da ne dobijaju previše i da pokušavamo da budemo što je moguće bolje utemeljeni i celoviti u toj odluci“.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Novogodišnja dekoracija od kartona TikTok/ noracontetout