Princeza Danica Karađorđević, supruga princa Filipa, porodila se i na svet donela ćerku za koju su roditelji izabrali ime Marija. Par je odmah podelio radosne vesti, pa se tako u saopštenju za javnost navodi:

"Njihova Kraljevska Visočanstva Naslednik Princ Filip i Princeza Danica sa zadovoljstvom objavljuju rođenje svoje ćerke princeze Marije u nedelju, 05. novembra 2023. godine u 12:31 č. Beba je teška 4,060 kg i dugačka je 55 cm. Mama i beba se osećaju dobro. Princeza Marija je drugo dete Prinčevskog para i prva princeza rođena u direktnoj naslednoj liniji Kraljevske porodice Karađorđević nakon princeze Jelene (r. 1884), ćerke Kralja Petra I i Kneginje Zorke. Nj. K. V. Princ Naslednik Filip, Princeza Danica i njihov sin Princ Stefan žele svima da se zahvale čestitkama i lepim željama" - stoji u saopštenju.

Kraljevski par već ima sina Stefana, koji je rođen pre pet godina. 2020. godine su doneli odluku da život u Londonu zamene Beogradom, pa porodica sada živi u Beogradu.

"Stefan je prvi Karađorđević koji je nakon 90 godina rođen u Srbiji, u Beogradu. Njegovo rođenje oglasila su zvona Hrama Svetog Save i manastira Žiča. To su značajne stvari za jednog tako malog dečaka, koji sve više postaje svestan te pažnje i interesovanja koje privlači" - rekla je Danica jednom prilikom za "Stori".

"Stefan je u veoma energičnom dobu, radostan je i radoznao, otvoren i karakteran, i mi se trudimo da mu dajemo vetar u leđa za sve njegove nove izazove i želje" - dodala je princeza tada.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

DA LI STE ZNALI DA JE KATE MIDDLETON NOSILA DVE VENČANICE? Retko viđene fotografije druge haljine novi su viralni hit TikTok/allacortedi