Gitarista "Yu grupe" PetarJelić i njegova supruga Aleksandra imali su pravu životnu borbu. Sa prvim detetom doživeli su tragediu kada je njihov sin Viktor preminuo 5 dana posle rođenja, a kada se rodilo drugo deteVuk usledila je borba - ooperacija za operacijom.

"Sve najgore što je moglo da nam se dogodi, dogodilo nam se. Umrlo nam je prvo dete, drugo se jedva izborilo za život i ostale su posledice koje se trudimo da prevaziđemo," izjavio je pre nekoliko godina Petar Jelić za "Gloriju".

Muzičar je ispričao da se drugi dečak rodio sa istim simptomima kao prvo dete, a onda je usledila borba. Supruga je provela sa bebom godinu u bolnici, a Vuk je danas dete sa posebnim potbama i četiri dijagnoze.

"Ja imam dete sa posebnim potrebama, dakle moj sin Vuk je nakon rođenja u prvih godinu dana imao osam operacija na mozgu. Imali smo tu nesreću da nam je prvo dete umrlo pet dana posle rođenja i onda se rodio Vuk sa istim simptomima i njega smo uspeli da spasimo. Moja supruga i Vuk su proveli godinu dana u bolnici, on je sada dete sa posebnim potrebama i ima četiri dijagnoze: hidrocefalus, cerebralna paraliza, epilepsija i autizam," ispričao je ranije Petar za "Telegraf".

Petar Jelić danas živi u Švedskoj, ali svakog vikenda putuje na relaciji Beograd-Švedska. Tamo je zaposlen u školi, kao i njegova supruga Aleksandra. Petrova supruga i Vukova mama ispričala je pre par godina za Gloriu koliko joj je bilo teškod a se suoči sa tim da joj je prvo dete preminulo, kao i da joj je ada najvažnije da je Vuk posle svega nasmejano dete.

"Bila je to svakodnevna borba. Vukove oči smo uspeli da vidimo dvadeset drugog dana od rođenja, dok smo mu glas čuli tri dana kasnije", rekla je tada supruga Petra Jelića.

"Kada sam prvi put postala majka doktori su mi dali da potpišem papir da dete živo napušta bolnicu i ostale formalnosti, a morali smo to da učinimo kako bismo ga prebacili u Institut za majku i dete. Meni kao majci stavili su teret na dušu da mi je dete umrlo kao nesrećan slučaj i s time sam morala da živim tri godine. Posle je bilo bitno da vratimo osmehe na lica, da bismo nastavili dalje. Onda smo dobili Vuka i već prve noći započeli borbu za život. Nekoliko sati posle njegovog rođenja primetili smo da poprima čudnu boju kože, način disanja bio je isti kao kod Viktora. Prepoznali smo simptome i odmah reagovali, i uspeli smo da ga spasemo," rekla je Aleksandra.

Upkos svim teškoćama, uspeli su da sačuvaju snagu i pozitivan duh kako bi Vuku pružili ono najbolje:

"Petar je insistirao na tome da Vuk treba da zna samo ono što mu mi roditelji nudimo i da to ne smeju biti suze i strah" - rekla je tada Aleksandra. "Najvažnije nam je da Vuk sada izgleda fantastično, da je on jedno nasmejano dete, jer smo to uspeli da mu prenesemo. Sve je u stavu, ostalo je samo forma" - rekao je Petar u pomenutom intervjuu.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

ŽIKA JELIĆ OTKRIO TUŽNU ČINJENICU O SMRTI MIŠE ALEKSIĆA: Umro je na jedan POSEBAN dan – svi su duboko potreseni (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija