Đaci prvaci, kojih je prema do sada podnetim prijavama za upis, u užičkimškolama 663 i ove godine mogu računati na podrškugrada. Pored sveski i pribora, oni će dobiti i po 15.000 dinara, što je iznos za pet hiljada dinara uvećan u odnosu na prošlu školsku godinu.

Najveći broj đaka prvaka do sada je upisan u Prvu osnovnu školu Kralja Petra II. Od ukupno 137 učenika u matičnu školu ići će 133, dok će u izdvojeno odeljenje u Staparima ići tri učenika, a u izdvojeno odeljenje u Kačeru jedan prvak. Sledi OŠ Stari grad sa 129 upisanih prvaka i to 94 u matičnoj školi, 34 u izdvojenom odeljenju u Turici i jednim učenikom prvog razreda u izdvojenom odeljenju škole u Volujcu. U OŠ Dušan Jerković upisano je 122 učenika, a u OŠ Nada Matić 102 (101 matična škola i 1 škola u Gostinici), piše Radio Luna.

Jedinu školu u Gradskoj opštini Sevojno, OŠ Aleksa Dejović pohađaće 80 prvaka i to 61 učenik u matičnoj školi u Sevojnu, 12 u Krvavcima i sedam u Zlakusi. Prvi razred upisaće 74 đaka u OŠ Slobodan Sekulić, dva učenika nastavu će pratiti u izdvojenom odeljenju u Ljubanjama, a 72 u matičnoj školi u Krčagovu. U OŠ Bogosav Janković Kremna sa izdvojenim odeljenjima u Mokroj Gori i Biosci ići će 10 pravaka (izdvojena odeljenja , a u OŠ Miodrag Milovanović Lune, Karan sa izdvojenim odeljenjima u Ribaševini, Trnavi, i Lunovom Selu njih osam (Karan pet, Ribaševina dva, Trnava jedan). U matičnu školu Đura Jakšić u Ravnima nije upisan nijedan prvak dok je u izdvojeno odeljenje škole u Drežniku upisan jedan učenik.

Kako upis zvanično traje do 1. septembra, može doći do manjih izmena u samom broju učenika prvog razreda, koji će u školske klupe sesti u petak 1. septembra, uz tradicionalne prijeme i prozivke. Svi oni prvog dana škole dobiće sveske i školski pribor za koji je iz budžeta grada izdvojeno oko 700 hiljada dinara, dok će 15 hiljada dinara biti uplaćeno na račune njihovih roditelja po prijemu spiskova iz škola. Na ovaj način Grad užičkim prvacima čestita polazak u školu i pruža podršku njihovim roditeljima.

(Radio Luna/Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako da uštedite kada kupujete deci školski pribor Tik Tok/_adaywithmissa