Svaka borba za potomstvo je teška posebno kada se prolazi kroz vantelesnu oplodnju. Iako se veliki broj žena teško odlučuje da otvoreno govori o tome, pevačica Goca Tržan bez ustručavanja se da javno priča o svojoj borbi koja traje već 12 godina. Često u javnosti deli svoja osećanja, ali i naglašava da nema nameru da odustane od toga da sa svojim suprugom Rašom Novakovićem dobije dete.

U emisiji „Vikend iz Prvog reda“, naša popularna pevačica, a sada i voditeljka, dala je savet svim ženama koje se nalaze u kasnim 30. godinama ili ranim četrdesetim.

"Želim da kažem ženama koje žele da postanu majke, a imaju muževe koji ne žele da se provere i da se leče, bežite od takvog muškarca, jer on ne želi dete. Sa druge strane, muškarci koji su potpuno zdravi, a vi čekate da se dogodi neka magija, neće se to dogoditi. Ne gubite vreme, jer je vreme za žene krucijalna stvar. Muškarac može da postane roditelj i u 70 godina, a vi ne",  rekla je pevačica.

Ona je iskreno objasnila da je imala momente kada je želela da odustane od svega, ali ipak nije:

"Nisam odustala, jer nisam normalna. To je veliki rolerkoster sa emocijama. Mislim da ukoliko pokušavaš nešto, da ćeš u tome i uspeti. To je jedini način da uhvatiš red. Takođe je potrebno, da imate ginekologa i embriologa, koji moraju da budu iskreni i da vam kažu, da ne pokušavate sa svojim jajnim ćelijama, već da idete na donaciju."

"Izuzetno je važno da shvatite, da nikako ne smete da gubite vreme i da su normalna sva osećanja, u kojima čak dolazite i u trenutak kada želite da odustanete, ali potrebno je da se saberete i da donesete pravu odluku zajedno sa svojim partnerom. Uloga oba roditelja je mnogo važna u životu deteta. Savetujem i majke koje sada imaju ćerke tinejdžerke, da im nikako ne dozvole da abortiraju", zaključila je Goca Tržan.

(Yumama)