Zdrava trudnoća ne treba da bude prepreka za trening, posebno za žene koje su zaljubljene u sport i koje su se njime bavile i pre drugog stanja.

Lea Davogić, naša poznata DJ devojka pokazala je kako u 29. nedelji trudnoće redovno trenira, ali ne jogu ili pilates za trudnice, već diže tegove u teretani.

Naravno, za bilo koji trening u trudnoći, važno je da imate dozvolu od svog ginekologa, što je i Lea napomenula uz svoj video snimak.

"Većina ljudi se zgrane kada vidi trudnicu sa tegovima da radi vežbe koje nisu isključivo yoga vežbe. Odmah da kažem da ne treniram jer sam sebična i ne mogu da podnesem da mi se telo menja i da imam preko 10 kilograma viška! Trening je sastavni deo mog života i moje telo je naviklo na ovakve treninge. Naravno unosili smo malo po malo izmene. Prvo smo ukinuli hip thrust sa šipkom i zamenili trakom. Zatim izbacili trbušnjake i zgibove. Telo je toliko magično da vam i samo govori šta vam više ne prija, slušajte ga", napisala je Lea, a onda se osvrnula i na benefite koje trening u trudnoći ima:

"Osim sto je fizička aktivnost bitna kako za telo tako i za mentalno zdravlje, smanjuje rizik i komplikacije tokom trudnoće, smanjuje rizik od gestacijskog dijabetisa, pomaže da skinete kilažu brže nakon porođaja…"

(Yumama)