Momak o kom ovih dana priča ceo svet definitivno je Lionel Mesi. On je svoju Argentinu doveo do zlata na Svetskom prvenstvu u Kataru. Međutim, snimak koji se prenosi društvenim mrežama definitivno je pokazao da je još od malih nogu znao čemu teži, ali i da ni u jednom trenutku ne zaboravlja svoje najmilije. Tako je bilo kada je tek počeo svoj put, tako je i danas.

Lionel Mesi je od malih nogu pokazao da je neverovatan fudbalski talenat, a kako je u detinjstvu patio od problema sa rastom, FK Barselona mu je sa 12 godina dala ugovor, i platila mu lečenje. Do 14. godine primao je terapiju svakog dana, a injekcije je sam sebi davao.

On je od 1995. do 2000. godine igrao za argentinski klub "Newell's Old Boys", a nakon jedne od utakmica dao je i svoj prvi intervju. Tadašnjeg talentovanog dečaka upitali su da li zna da je odabran za igrača utakmice, na šta je on kratko odgovorio: "Ne".

Nakon toga su ga novinari upitali da opiše svoj gol, a on je kroz odmeh rekao: "Lopta je došla do Federika Rosa, Grigini ju je dodao Lukasu, Lukas meni i zabio sam gol", rekao je, a onda dodao ono što je možda i mnogo važnije od gola i utakmice:

"Golove ću posvetiti ocu, ujaku, porodici, svim ljudima koji me znaju", rekao je i već tada pokazao da mu je porodica na prvom mestu.

Lionel Mesi
Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia Lionel Mesi

I danas je tako. Mesi je u braku sa Antonelom od 2017. godine, a svoju ljubav gajili su još od dečijih dana. Danas su roditelji troje dece, sinova Tijega, Matea i Sira.

Pogledajte divan snimak ovog kralja fudbala dok je bio dečak i tek započeo svoj put:

(Yumama)