Roditelji muku muče da umire bebu koja plače. Glumac Džejms Van Der Bik, poznat po ulozi u seriji Dosonov svet, relativno skoro je dobio šesto dete. Tako iskusan u roditeljskom poslu, glumac je rešio da podeli svoj trik za umirivanje bebe. Zapravo, on je svoju metodu umirivanja bebe nazvao CALLLM, a ona obuhvata šest koraka u umirivanju bebe.

1. korak je POVEZANOST. "Treba da prepoznate svaku priliku da se povežete sa svojom bebom. To uključuje i smeh i suze. Pokažite detetu da ste tu", objasnio je glumac.

2. korak je PRIHVATANJE. On smatra da roditelji treba da razumeju da je plač zapravo način da se dete oseti mirnije. Ako već ne možemo da promenimo situaciju, bar možemo da je prihvatimo.

3. korak je LJUBAV. "Ljubav je reč koja sama za sebe govori."

4. korak je SLUŠANJE. Glumac kaže da treba da slušamo dete iz srca i da se zapitamo šta beba pokušava da nam kaže.

5. korak je SPISAK. Džejms naglašava da treba da u glavi imamo spisak svega što je bebi možda sad potrebno: promena pelena, spavanje, zagrljaj i slično.

6. korak, poslednji, odnosi se na ČAROLIJU. "To je ono što može da priušti svako od nas. To je ta lična čarolija. Može biti posebna pesma ili način na koji držite dete ili ga ljuljate", objasnio je glumac.

izvor: yumama

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!