Dojenje nije lako, ali nije ni odvikavanje. Zbog toga je moćna fotografija mame Maje Vorderštras postala viralna. Njen suprug fotoaparatom je zabeležio trenutak kad je prvi put dojila njihovu drugu ćerku, a gotovo dve godine kasnije i trenutak kad ju je poslednji put stavila na grudi.

"Nisam znala da se osoba može osećati istovremeno toliko ponosno i slomljeno. Trenutno sam hormonalna, emocionalna i mentalna zbrka", napisala je Brazilka.

Ističe da joj je na drugoj fotografiji bilo teško da podigne ruku u vazduh jer su joj niz lice nekontrolisano tekle suze.

"Ova fotografija je značila da više nikad neću dojiti svoju ćerku. Dojila sam toliko dugo da više ne znam kako to da ne činim", nastavila je svoju emotivnu objavu.

Priznala je da je zaplakao i njen suprug.

"Nikad ga takvog nisam videla. Svojoj ćerki sam dugo bila uteha, njena sigurna luka i utočište i nadam se da će isto tako i dalje gledati na mene. Kupili smo joj krevetić koji smo stavili u sobu koju će deliti sa sestrom, kao i hrpu novih igračaka i svega što smo mogli smisliti da je odvratimo od dojenja. Moj suprug je preuzeo brigu o njoj u vreme spavanja, uključujući i sva noćna buđenja. Treći dan je iza nas i postaje malo lakše. Krivica što je ne stavljam na spavanje je strašno intenzivna i jedva čekam da mogu da joj se vratim. Zatvaranje ovog poglavlja je bolno, ali nadam se da će i novo poglavlje života biti posebno na svoj način. Ona će postati nezavisnija, a ja ću dobiti preko potreban odmor. Poslednji put sam otkopčala grudnjak i rekla suprugu: Dala sam sve od sebe. On je uzvratio: 'Ne, učinila si najbolje jer si joj dala čitavu sebe.' Volim svoju porodicu i zahvalna sam na ovakvim posebnim i nezaboravnim trenucima", zaključila je.