Studentski parlament stomatološkog fakulteta i "Udruženje studenata stomatologije Srbije" danas 17.03 od 12 -14 časova organizuje divnu humanitarnu akciju za decu hematologije na "Institutu za majku i dete". Na svom Instagram profilu pozvali su sve građane da dođu u ulicu dr Subotića br. 8 i ponesu igračke za ove hrabre mališane.

Na Odeljenju hematologije "Instituta za majku i dete" postoji jedna posebna kutija za hrabre male pacijente. U nju mališani zavlače ruku kako bi izvukli svoju nagradu, jer su bili hrabri kada su im vadili krv ili dobijali tešku terapiju. Ta kutija sada je prazna! Zato je pokrenuta jedna lepa akcija kako bi mali pacijenti i dalje bili nagrađeni za svoju hrabrost i borbu.

"Zato smo kao studentski parlament Stomatološkog fakulteta i Udruženje studenata stomatologije Srbije odlučili da pokrenemo ovu akciju i napunimo kutijicu na duži vremenski period", piše na Instagram profilu.

Na postu se navodi da sve igračke moraju biti nove i neotpakovane. Deca obolela od raka su usled bolesti i terapija koje primaju izuzetno narušenog imuniteta. Borave u sterilnim uslovima i sve sa čime dolaze u kontakt mora biti sterilisano. Bilo šta što je već korišćeno ne može biti očišćeno u meri u kojoj je potrebno da bi se moglo koristiti. 

Plišane igračke ne mogu biti predmet donacije (uključujući i nove). Materijal od kog su napravljene ove igračke pogodan je za prikupljanje i zadržavanje grinja i prašine. Kontakt sa ovim alergenima može dovesti do komplikacija usled već pomenutog izrazito ugroženog imuniteta malih pacijenata sa hematologije.

Pozivamo vas da podržite studente i obradujete hrabre mališane, ovaj divan dan je stvoren da uradite nešto lepo i humano!

Pročitajte objavu:

 (Yumama)