Biti mama nije lako. Novinarka i mama troje dece ispričala je svoju priču o tome šta sve roditelj uradi, a zapravo je potpuno nevidljivo.

"Presvukla sam troje dece, postavila tri doručka, spakovala tri ručka, sve stavila u auto, a onda i sredila veš za pranje za petoro ljudi. Sve sam završila pre devet sati. Nakon toga sam otišla na posao, radila sam neprestano, a u pauzi za ručak sam pozvala lekara da zakažem pregled za sebe i muža", započela je mama konz Preti priču o svojoj svakodnevici.

"Posle posla smo muž i ja krenuli po decu. Kada smo stigli, u isto vreme sam se igrala sa decom i pravila večeru. Nisam stigla da sednem sa njima da jedem, jela sam usput. Sve sam ih sredila za spavanje, obukla im pidžame i onda smo čitali bajke za laku noć. Kada su zaspali, sredila sam kuću, spakovala igračke i sela da plačem", ispričala je.

"Šta sam želela da kažem? Veliki deo roditeljskog posla je nevidljiv. Ako ste zaposleni, kod kuće odradite još jednu smenu. Čini mi se kao da imam tri posla - moj posao, brigu o deci i održavanje kuće", rekla je o svojim mukama, kakve razumeju mnogi roditleji.

Ispričala je i to da postoji veliki broj ljudi koji imaju pomoć od bake i deke, što mnogo znači. "Muž i ja, baš kao mnogi parovi, nemamo baku i deku da pomognu, niti imamo novac da platimo pomoć. A nije nam zapravo uopšte loše. Moj muž učestvuje u kućnim poslovima. Ja nekad mogu da radim od kuće."

Ova mama smatra da je zapravo teško objasniti kako izgleda roditeljstvo, dok sam ne dobiješ decu. "Ja sam odlučila da imam decu, izabrala sam ovakav život. Međutim, ja svoje vreme više ne posedujem. Kada dobijete decu, stalno ste na ivici, pod stresom, večito trčite negde i u glavi planirate sledeće - trening, privatni čas, pregled."