Beograd, 26. april 2021 – Domaći start-up Unique You Books sa zadovoljstvom najavljuje pokretanje Kickstarter kampanje, u nadi da će prikupiti novčana sredstva za finalizaciju ovog uzbudljivog i inovativnog projekta. Unique You Books veruje da je svako dete jedinstveno i da bi takve trebalo da budu i njihove knjige. Zato žele da ponude roditeljima, prijateljima i rođacima mogućnost da kreiraju i poruče visoko personalizovane knjige bazirane na interesovanjima, izgledu, imenu i karakternim osobinama deteta koje vole.

„Naš cilj jeste da napravimo knjigu u kojoj će se svako dete prepoznati”, kaže ko-osnivač Ana Šuša. „A to podrazumeva decu svih boja, decu sa smetnjama u razvoju, onu u invalidskim kolicima, decu koja nose naočare ili decu koja boluju od raka.”

„Želimo da pomognemo roditeljima da nauče svoju decu da upoznaju, vrednuju i vole sebe, baš takve kakva su”, dodaje ko-osnivač Milica Todorić. „I da tokom tog procesa shvate da su svačije jedinstvene osobine vredne ljubavi i poštovanja.”

Ana i Milica kažu da je projektu sada neophodna finansijska pomoć, kako bi se pokrile neke od trenutnih potreba. Sve priče su napisane i ilustratori su u procesu finalizacije razvoja likova. U ovoj fazi, novac je potreban za završetak Unique You Books sajta, kao i za crtanje više od 300 glavnih likova i 180.000 ilustracija.

„Uverene smo da kada dete može da se identifikuje sa junakom knjige, svim njegovim preprekama i pobedama, mnogo lakše može da prepozna sopstveni potencijal. I ne samo to – imaće bolje mišljenje o sebi i svetu koji ga okružuje. Želimo da osnažimo decu širom sveta da otkriju, prihvate i vole sebe, baš takva kakva su”, kaže Ana

Knjige će biti dostupne u mekom i tvrdom povezu i namenjene su, za sada, engleskom govornom području. Korisnici će moći da biraju između više od 300 glavnih likova, 180.000 ilustracija, tri pozadine i preko 70 osobina, kako bi kreirali svoju personalizovanu priču.

„Duboko verujemo da naše knjige deci mogu da promene živote. Bile bismo veoma zahvalne kada biste nas podržali”, zaključuje Ana Šuša.

Za više informacija o ovom projektu vrednom pažnje, molimo posetite sajt ili Kickstarter stranicu.