Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča o najhumanijem vladici: Usvojio je više od 400 napuštene i bolesne dece (FOTO)

Ukrajinski vladika Longin je čovek ogromnog srca, koji je napuštenoj, a i bolesnoj dec, pružio beskrajnu ljubav i topli dom.

  Izvor: Foto: Printscreen / Facebook Манастир Клисина - Manastir Klisina - Званична страница

U doba kada je koronavirus tema broj jedan u svetskim medijima, priča o jednom vladici iz Ukrajine može znatno da ulepša dan, te i ljudima vrati veru i nadu u bolje sutra. Naime, vladika Longin već nekoliko decenija vodi računa o onima kojima je pomoć najpotrebnija, napuštenoj deci, od kojh su neka rođena čak i sa HIV virusom. 

Povezane vesti

Povezane vesti

Za vladiku Longina Černovačkog, igumana manastira svetog Vaznesenja u mestu Bančesku u Ukrajini, može se reći da je jedna od retkih svetlih tačaka u turobnom životu više od 400 mališana koji se nalaze ili su prošli kroz sirotište koje se nalazi pri ovom manastiru.

Oni koji su imali prilike da ga upoznaju za njega kažu da je živi svetac, a kao razlog tome navode njegovu ljubav i posvećenost deci.

Naime, Longin usvaja svu decu koja su odbačena od roditelja i do sada je, od njih 400, pod njegovim prezimenom, počevši od devedesetih godina, zavedeno čak 250 mališana.

Kako se navodi, među tom decom je najveći broj onih koji su rođeni sa invaliditetom, razvojnim smetnjama, ali nažalost, i virusom HIV-a.

Владика Лонгин Черновички, игуман манастира у Банченску (Украјина), од деведесетих година усваја сву дјецу одбачену од...

Posted by Манастир Клисина - Manastir Klisina - Званична страница on Уторак, 02. октобар 2018.

Zahvaljujući njemu, veliki broj mališana je sklonjen sa ulice i izveden je na pravi put, zbog čega ga svi oni smatraju i zovu svojim ocem, zbog čega se kasnije, kad oforme svoje porodice, vraćaju i sami u manastir da pomažu Longinu oko podizanja i usmeravanja na pravi put druge dece.

O njemu i ostalim plemetnim monasima snimljen je i dokumentarni film u kojem se vidi na koji način i sa koliko ljubavi vode računa o mališanima koji su svoju porodicu i dom pronašli pod njihovim krovom.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica