Zbog pogoršanja situacije sa koronavirusom u prethodih pet dana, odlukom Štaba za vanredne situacije u Vranju, dva vrtića u ovom gradu obustaviće rad, jedan do 25. marta, a drugi tri dana duže.

Od sutra do 25. marta neće raditi vrtić "Naše dete", dok će vrtić "Čarolija" obustaviti rad do 28. marta.

Kako su saopštili iz Štaba za vanredne situacije, odluka je doneta na osnovu izveštaja i stručnog mišljenja Zavoda za javno zdravlje Vranje zbog pogoršanja epidemiološke situacije u periodu od 12. do 17. marta.

Ipak, ne saopštavaju da li i koliko zaraženih u ovim vrtićima ima među zaposlenima ili decom.

Da je situacija u Vranju kritična, i da u poslednje vreme imamo dosta mladih obolelih u ovom delu Srbije, ocenio je i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović koji je obilazio Vranje, Bujanovac i Preševo.

"Moram da kažem da uočavamo, nakon terena koji sam obišao, ali i drugde u Srbiji, da danima obolevanju mladi ljudi, da se virus više širi među njima. Nije u pitanju samo da li je to britanski virus koji je po nekima zarazniji, ali se može reći da mladi više obolevaju. Posebno radno aktivno stanovništvo više oboleva, ali počinju i deca i zato smo i doneli predloge da nam pored onoga što srednjoškolci imaju onlajn nastavu to procenimo", rekao je Tiodorović pre tri dana.

Vranje je grad koji je već duži period pri vrhu liste kada je o obolelima od korone reč, pa vanredna epidemijska situacija tamo traje već mesec dana.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Svetlana Stojanović izjavila je nedavno da je broj pregleda jako visok, samo u Vranju ima preko 300 dnevno, od toga je veliki broj prvih pregleda.

Navodi da 50 odsto onih koji se jave na preglede bude pozitivno, što je potvrđeno antigenskim testom. Slično je i u ostalim opštinama Pčinjskog okruga.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)