Majčino mleko je magična hrana koja sadrži sve neophodne supstance za pravilan rast i razvoj bebe, a idealno bi bilo da bude i bebina jedina hrana tokom prvih šest meseci života. Čin dojenja doprinosi emotivnom razvoju odojčadi, a prednosti su brojne i za zdravlje majke. Zato, kad god i gde god je beba gladna, majka treba nesmetano i bez stida da pruži najbolju hranu za nju.

Međutim, u Srbiji dojenje u javnosti nije adekvatno podržano od strane okruženja. Bilo da je u šetnji ili na putu do prodavnice, mama će pre naići na osudu, nego na podršku ukoliko treba svojoj bebi da pruži ono najbitnije – hranu. Upravo sa željom da promeni tu sliku, ROSA voda je još 2019. godine pokrenula kampanju „Beba bira gde“ kako bi pružila podršku mamama da nesmetano doje bebu u javnosti, s obzirom na to da je čak 90 odsto mama mislilo da dojenje u javnosti nije adekvatno podržano od strane šire zajednice. Prošle godine, u okviru ove kampanje, ROSA voda je postavila 21 klupu za dojenje u gradovima širom Srbije, čime je ohrabrila mame da svoje bebe doje u javnosti gde god i kad god to beba želi. Trenutke dojenja bebe na klupama, mame su rado delile na društvenim mrežama i na taj način pružile podršku i drugim mamama i pokazale da nema ničeg lepšeg od toga da bebi u svakom trenutku pruže ono najbitnije, a to je majčino mleko.

ROSA voda i ove godine nastavlja tradiciju podrške mamama da svoje bebe doje u javnosti kad i gde beba bira, kao i da širi svest o značaju dojenja kroz kampanju „Beba bira gde“. Svaki put kada kupite bocu ROSA vode od 1.5 litar, izdvaja se jedan dinar za uređivanje ROSA kutaka za dojenje širom Srbije, u okviru kojih će postaviti nove funkcionalne klupe za dojenje i time pružiti mamama jedinstven kutak za njih i bebu. Osluškujući potrebe mama, ROSA voda je pažljivo dizajnirala klupe za dojenje koje će mamama pružiti svu udobnost i bezbednost prilikom dojenja, ali i presvlačenja bebe ili jednostavno tokom uživanja u lepom vremenu.

Početak postavljanja novih funkcionalnih ROSA klupa za mame i bebe očekuje se u narednom periodu u gradovima širom Srbije. Budite deo nastavka inicijative „Beba bira gde“ i zajedno sa ROSA vodom pružite podršku mamama u najnežnijim i najlepšim trenucima. Pružimo im zajedno osećaj sigurnosti i mesto koje će im pružiti udobnost, jer beba bira gde.

Pročitajte i...