U Osnovnoj školi "Joca Milosavljević" u Miloševu kod Jagodine, učiteljica S. J. navodno je maltretirala sina P. D. (10), tvrdi otac deteta Nebojša Danković. 

Kako kaže otac deteta, sve je kulminiralo kada je učiteljica udarila dete, kako tvrdi, pesnicom u desnu ruku u školskom toaletu.

Nebojša kaže da je dečak odličan učenik sa svim peticama, ali da, kako navodi, trpi nasilje od svoje učiteljice i da je svakodnevno dolazio iz škole, kako ističe, pod velikim stresom. A onda se fizički napad, prema njegovim rečima, desio 25. februara.

"Uplašenog sina sam odveo u Dom zdravlja Jagodina. Oni su pozvali policiju. Posle našeg saslušanja u policiji, škola je sazvala komisiju i učiteljica je obećala da se ništa od toga neće ponoviti i nastavila je sa radom. Dete je istraumirano i trenutno ne ide u školu", priča Nebojša, koji se sam brine o sinu nakon smrti supruge:

"Ja nisam poslao dete u školu da ga neko tuče, već da ga obrazuje".

Nebojša Danković navodi da je učiteljica njegovom sinu polomila lenjire govoreći da je to "kinesko go*no", iako su kupljeni u knjižari.

"Jednom prilikom je detetu dala domaći zadatak da se pismom obrati babi i dedi, roditeljima pokojne majke, sa kojima nismo u dobrim odnosima. Ona zna to i opet tera dete da se obraća njima. Učiteljica se mešala u naše odnose, vređala me, govorila da sam lažov, a detetu je pričala da sam antihrist i da čekam da zaspi da ga se otarasim kao i njegove majke. Ona aludira da sam ja ubio suprugu! Mene je zvala telefonom i pretila mi: 'Videćeš kako će bog sve da ti vrati, gledaćeš svoje dete kako ispašta'", kaže otac deteta.

Direktor Doma zdravlja Jagodina dr Darko Miletić potvrdio je da je dete 25. februara došlo na pregled i da ga je pregledala dr Biljana Rančić, koja je utvrdila da je dete imalo otok na korenu desne šake i da nije moglo da pomera prste od udarca. Detetu je pružena medicinska pomoć, razgovor sa psihologom i obaveštena je policija o slučaju.

Iz Policijske uprave Jagodina je saopšteno da su obavili razgovor sa ocem deteta, učiteljicom i rukovodstvom škole, a o celom slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad i dostavljen im je izveštaj.

Direktorka škole Snežana Milisavljević nije htela da govori o tome.

"Uopšte ne želim da razgovaram na ovu temu", rekla je direktorka i spustila slušalicu. Na poziv isto je odreagovala i dečakova učiteljica S. J. navodeći da ne želi da daje nikakve izjave povodom ovog slučaja.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)