Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji, oprez: Pojavila se grupa koja deli eksplicitne fotografije maloletnih devojčica

Još jedna u nizu stravičnih vesti koja se odnosi na devojčice.

  Izvor: Foto: Shutterstock 588989423

Prethodnih dana Srbiju je šokirala informacija da na aplikaciji "Telegram", koja broji više od 36.000 članova, postoje grupe u kojima su osobe muškog pola delile eksplicitne fotografije, snimke i lične podatke žena iz regiona.

Kako Mondo.rs saznaje, prvobitna grupa je ugašena, ali je ubrzo napravljena druga sa istim nazivom.

Povezane vesti

Povezane vesti

"U novu grupu velikom brzinom pristižu novi članovi, postoje i dve rezerve, za slučaj da ponovo dođe do gašenja neke od grupa", rekao je sagovornik Monda.

Kako kaže, postoji i posebna grupa u kojoj je objavljuje eksplicitan sadržaj u kojem su glavne žrtve devojke iz Beograda.

Međutim, u novoj grupi ne samo da članovi nisu prestali sa objavljivanjem skandaloznog materijala, već se šeruju i fotografije obnažene devojčice, ispod koji je navedeno da ima svega 16 godina.

"U toj grupi su nedavno objavili i fotografije maloletne devojke koja ima 16 godina. Mnogo novih članova je pristiglo iz stare, koja je ugašena. Većina njih čuva fotografije i snimke i planira da ih deli u novim grupama i privatno", otkrio je sagovornik Monda.

Sagovornik, takođe, navodi i da postoje fotografije još mlađe devojčice, 2006. godište, koja ima samo 14 godina, uz podsmehe kako će na robiju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal,Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preduzimaju sve mere i radnje u cilju otkrivanja krivičnog dela i rasvetljavanja činjenica i okolnosti vezanih za fotografije i video materijal koji se pojavio na grupama na aplikaciji "Telegram".

Kako je Mondo već pisao, prema zakonu, ko neovlašćeno načini fotografski, filmski, video ili drugi snimak nekog lica i time osetno zadre u njegov lični život ili ko takav snimak preda ili pokazuje trećem licu ili mu na drugi način omogući da se sa njim upozna, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Ako je u pitanju sadržaj na kojem je maloletna osoba, kazna može biti i do tri godine zatvora.

Pročitajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica