Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča o heroju iz Hitne pomoći: Dušan spasao bebu bačenu u kontejner (VIDEO)

"Izvadio sam četiri kese i čuo bebin plač. Kada sam video da je jedna kesa spolja krvava znao sam da je beba u toj kesi", ispričao je hrabri Dušan.

  Izvor: Foto: Printskrin / Youtube Lokalne novine

Devojka stara 23 godine sinoć je prebačena kolima Hitne pomoći u Ginekološko akušersku kliniku KC Srbije, gde je izjavila da se porodila nekoliko sati ranije u svom stanu u obrenačkom naselju Rojkovac.

Dušan je po povratku u Obrenovac dobio informaciju da je u Rajkovcu navodno pronađena beba, i odmah se uputio tamo.

Povezane vesti

Povezane vesti

"Ja sam ženu odvezao zbog ginekoloških problema u Višegradsku, a kada sam se vratio ispostavilo se da imamo hitan teren u Rojkovcu gde je navodno pronađena beba. I policija je došla na lice mesta. Tražili smo i, kako ništa nismo našli, policija je otišla do stana kako bismo saznali gde je beba bačena. Ja sam ostao kod saniteta i kao da me je nešto teralo da preturam po kontejneru. U jednoj crnoj kesi sam našao stvari koje su bile krvave. Počeo da vadim smeće iz kontejnera, međutim, u prvom kontejneru ništa nisam našao sem stvari", priča Dušan.

Kako kaže, tada je čuo nešto što je ličilo na bebin plač, pa je počeo da pretura po drugom kontejneru u kome je pronašao četiri crne kese. Lagano je oborio kontejner ka sebi kako ne bi nešto od predmeta iz kontejnera povredilo bebu, ukoliko bi ona bila unutra.

"Izvadio sam četiri kese i čuo bebin plač. Kada sam video da je jedna kesa spolja krvava znao sam da je beba u toj kesi. Nisam znao da li je vezana, sageo sam se u kontejner koji sam držao na kolenima, a rukom sam probušio kesu kako bi beba došla do kiseonika. Pozvao sam dispečera da obavesti ekipu policije koja je već bila na terenu da sam pronašao bebu. Oni su istrčali iz zgrade. Jedna devojka policajac mi je pomogla dosta. Ona je pocepala skroz kesu u kojoj se nalazila beba i izvadili smo je iz kontejnera", kaže Dušan.

Bebu su odmah preuzeli i zbrinuli lekari na terenu, a onda su je dovezli u Hitnu službu u Obrenovcu, gde je urađeno sve što je bilo potrebno. Beba je kasnije prebačena za Beograd.

"Kako smo saznali, beba je dobro. Ja sam srećan zbog toga, neopisiv je osećaj. Ja sam najsrećniji čovek na svetu", rekao je Dušan sinoć nakon spasavanja bebe.

Hitna pomoć Obrenovac dovezla je sredu uveče u GAK u Višegradskoj bebu koja je prethodno bačena u kontejner, rečeno je Tanjugu u toj službi.

"Izvadio sam četiri kese i čuo bebin plač. Kada sam video da je jedna kesa spolja krvava znao sam da je beba u toj kesi", ispričao je hrabri Dušan.
Izvor: YouTube

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica