Poznato je da mnogi roditelji nastavnicima, učiteljima svoje dece kupuju praznične poklone kao znak zahvalnosti za njihov trud tokom protekle godine - iako to nije obavezno, pa čak ni očekivano.

Ova godina je svima bila teška, mnoge porodice se bore sa finansijskim poteškoćama, a neki roditelji su ostali i bez posla. Ipak, čini se da jednu učiteljicu takvi problemi uopšte ne brinu.

Naime, ona je izazvala bes u ljudima nakon što je priznala da se oseća loše jer je dobila samo šest poklona za praznike, a inače dobije poprilično veliki broj. Ova anonimna učiteljica smatra da je "super radila" tokom cele godine i da "zaslužuje mnogo više".

Roditelji i drugi učitelji nisu bili impresionirani njenim primedbama, a mnogi su njenu objavu na "Mumsnet" nazvali bestidnom.

"Radim u školi u kojoj deca uvek dobiju poklon od razrednog starešine", napisala je i dodala kako je ona izdvojila novac za te poklone, pa je pitala korisnike zar im nije nenormalno što joj deca nisu uzvratila na isti način.

Objasnila je da je "potrošila 40 funti i nekoliko sati pakujući priveske za ključeve od smole za svako dete". Pored toga, pitala je roditelje da li im je čudno to što oni njoj ništa nisu poklonili.

"Znam da je pandemija, ali niko od roditelja nije ostao bez posla i stvarno mislim da nije previše što tražim mali poklon", smatra učiteljica.

Jedan njen kolega je odgovorio: "Ja sam nastavnik srednje škole i naša škola nema naviku dobijanja poklona, a ja to ne bih ni očekivao."

"Sigurno znate da je ovo jedna od najčudnijih i najtežih godina ikad. Ne mogu da verujem da vam je stalo do poklona", dodao je drugi.

"Dobila sam nekoliko kutijica čokolade od svojih učenika i veoma sam se obradovala - uglavnom zato što znam da će roditelji morati da opravdaju taj novac koji će na njih potrošiti u ovim teškim vremenima", napisala je još jedna učiteljica.

"Zvučite vrlo nezrelo, a čini se da ste i zaboravili značenje Božića", još jedan je u nizu komentara, a ostali su zaključili kako je ponašanje ove učiteljice "apsolutno sramotno".

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)