Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bronhitis, astma, respiratorne infekcije: Odaberite najbolji inhalator za svoje dete

Pomozite malenim nosićima da prodišu. Izaberite inhalator sa najboljim učinkom i praktičnom primenom za svoje najmlađe.

  Izvor: Foto: Promo

Prehladice, virusi, oboljenja... Mališani se vrlo često susreću sa respiratornim problemima. U tim situacijama, najčešća terapija lekara je inhalacija.

To je nešto bez čega se ne može. Svaki roditelj ga ima u kući, baš poput toplomera, pelena, cucle. Naročito oni roditelji čija deca imaju respiratorne probleme, inhalator smatraju najvažnijim sredstvom u kući.

Deca koja imaju bronhitis, laringitis, astmu, alergijski rinitis imaju naročitu potrebu za inhalacijom.

Pošto se inhalacija obično obavlja nekoliko puta u toku dana, mnogo je jednostavnije inhalator imati u kući, nego odlaziti u dom zdravlja više puta na dan, ali to roditelje dovodi pred izazov koji inhalator odabrati.

Šta je najbolje i kako da odaberem ono što će pomoći detetu? Da li da bude efikasan ili praktičan Da li će moje dete lako prihvatiti inhalator.

Efikasnost mora biti na prvom mestu Putem inhalacije postiže se maksimalna koncentracija leka tamo gde je potrebno – na sluzokožu disajnih puteva. Na taj način se koriste minimalne doze lekova, pa su i neželjena dejstva mnogo ređa i manja.

Raspršivač je vrlo važan deo inhalatora jer se tu lek iz tečnog stanja pretvara u paru i tako dolazi do donjih disajnih puteva. Dobra stvar je i to što na samom raspršivaču postoje obeležene mere, te je doziranje leka neuporedivo lakše.

A kada su dečica bolesna, svi znamo koliko umeju da budu nervozna, ljuta, plačljiva. Tada ni upotreba inhalatora nimalo nije jednostavna, ali uz inhalatore oblika životinjica inalacija je lakša i za roditelja i za dete, jer će detetu biti lakše da prihvati igračku nego uređaj za lečenje, pa se može inhalirati zajedno sa kornjačicom ili npr. oktopodom.

Zato je mnogo važno izabrati onaj inhalator koji je, pored funkcionalnosti, svojim oblikom prilagođen deci.

Respiratorne infekcije su česte, naročito u periodu jeseni. Problemi sa kojima se ti maleni nosići susreću, poput astme, bronhitisa, astme mogu zadavati velike muke. Zato je važno odabrati najbolje, najpraktičnije i najefikasnije za svoje dete. Pomozite tim malenim nosićima da prodišu i vratite taj najdraži osmeh na lice.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica