Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne treba da nosite potvrde o radu u vrtiće! Ministarstvo dalo važno saopštenje

Nakon raznih priča o navodnoj meri donošenja potvrde o obaveznom radu u vrtiće, iz Ministarstva su saopštili zvanične informacije.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je večeras da roditelji za sada, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, nisu u obavezi da donose u vrtić potvrdu o obaveznom radu na radnom mestu.

Povezane vesti

Povezane vesti

Ministarstvo je to saopštilo povodom informacije koja se pojavila u pojedinim medijima u vezi sa navodnom novom merom koja se tiče potvrđivanja obaveznog rada roditelja čija deca borave u vrtiću. Dva najvažnija pokazatelja, trenutan broj pozitivne dece (0,017 odsto) i zaposlenih (0,838 odsto), kao i prosečna dolaznost dece koja je u mesecu oktobru bila 68,01 odsto, ukazuju da u ovom trenutku nema potrebe za smanjenjem broja dece u vrtićima i rasterećenjem kapaciteta, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo podseća da su sve predškolske ustanove u planiranju organizacije rada sa decom u obavezi da poštuju zakonom propisane normative broja dece u vaspitnoj grupi i odluke o povećanju, odnosno smanjenju broja dece u vrtiću ili vaspitnoj grupi donose u tesnoj saradnji sa osnivačem, odnosno lokalnim kriznim štabom.

"Ovim putem ukazujemo da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svakodnevno prati epidemiološku situaciju, sagledava izazove i moguća rešenja u funkcionisanju predškolskih ustanova u ovim okolnostima. Sa posebnom pažnjom uzima se u obzir iskustvo predškolskih ustanova u prethodnom periodu, različiti uslovi i kapaciteti predškolskih ustanova na nivou Republike Srbije, kao i svi prispeli predlozi, mišljenja sindikata i Kriznog štaba", dodaju iz Ministarstva.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica