Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Una Piale o trudnoći, roditeljstvu i ljubavnoj bajci: 'Stevan stalno govori da nisam zahtevna trudnica, a ja za sebe mislim da jesam' (FOTO)

Supruga glumca Stevana Piala otkriva za Yumamu kako prolaze trudnički dani, da li je zahtevna trudnica, kako teku pripreme za bebu...

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

O trudničkim danima, pripremama za bebu, ali i svojoj bajkovitoj ljubavnoj priči govorila je za Yumamu Una Piale, supruga poznatog srpskog glumca Stevana Piala.

Kako ste se Stevan i ti upoznali?

To je baš duga priča jer je potrajala i trebalo nam je mnogo vremena da se nađemo, ali kraća verzija je da smo se 2011. godine prvi put videli na snimanju "Šešira profesora Koste Vujića", kada je Stevan sasvim slučajno snimao baš u mom dvorištu u Valjevu, ali tada se nismo ni upoznali. Tri godine kasnije, moje sestre su shvatile da su na razne načine povezane sa njim i odlučile da nas smuvaju. Pozvan je na rođendan moje srednje sestre i tu smo se prvi put zvanično upoznali i poljubili – ali je on iste večeri, sticajem nekih smešnih okolnosti, izbačen iz naše kuće. Par meseci kasnije, moja sestra ga je zvala da bude narator njene baletske predstave – i tek tada je sve krenulo kao na filmu.

Kolika je trudnoća promena za tebe, da li uživaš u njoj ili je ipak naporno?

Ja sam ceo svoj odrasli život priželjkivala trudnoću i bila ubeđena da će to biti najlepši period mog života, jer i inače volim da me drugi paze i maze. Mislila sam žena tada sija, kosa i nokti ubrzano rastu, svi te paze a ti se izležavaš. Ljuto sam se prešla. Od drugog meseca mi se tegobe samo ređaju, i evo sad u devetom mesecu jedva čekam kraj! Nažalost, baš ne mogu da kažem da sam uživala u trudnoći, ali nadam se da će sledeća biti onakva kao što sam zamišljala!

Postoji li nešto što će ti iz perioda trudnoće nedostajati? A postoji li nešto što jedva čekaš da prođe?

Nedostajaće mi sigurno da me Stevan čuva i pazi onoliko koliko je to radio tokom tog perioda. Stvarno mi je u tom smislu bilo predivno, mada je on i inače strašno pažljiv. Nedostajaće mi i zajedničko vreme koje smo proveli u karantinu ova dva meseca dok je trajao prvi talas korone jer smo se jako zbližili, ako je to moguće, još i više nego pre. Sve ostalo jedva čekam da prođe!

Kako je to biti trudnica u vreme pandemije i izolacije? Šta si radila u tom periodu i da li je bilo straha?

Nije, uopšte. Ja sam imala sreće što sam bila u petom i šestom mesecu trudnoće tokom onog najopasnijeg talasa i najstriktnije izolacije, i nisam morala da brinem o uslovima u porodilištima i bolnicama. Nažalost nisam mogla mnogo da uživam jer su me sve vreme bolela leđa, u svakom položaju, ali se i pored toga sa nostalgijom sećam tog perioda jer nikada u životu nisam imala Stevana toliko samo za sebe!

Kako Stevan podnosi tvoju trudnoću, da li si zahtevna trudnica? 

Ne slažemo se po tom pitanju jer on stalno govori da nisam zahtevna trudnica, a ja za sebe mislim da jesam. Ne toliko zahtevna, ali kilava – da! Pošto me sve vreme sve živo boli, osim kuvanja, on ovih poslednjih par meseci radi sve ostalo – i po kući, i obavlja kupovinu i oko opremanja bebine sobe… Štedi me maksimalno, ali izgleda da mu ne pada teško, čim kaže da nisam zahtevna.

Verujemo da Stevan mnogo radi na snimanju serije i u pozorištu. Imate li vremena da zajedno uživate u trudničkim danima? Šta najviše volite da radite zajedno?

Suludo bi bilo da kažem 'na sreću', ali – na naše zadovoljstvo, imali smo ta dva meseca karantina tokom kog smo zaista uživali u mojim trudničkim danima. Mahom smo planirali kako će izgledati bebina soba, iako ništa nismo još uvek sproveli u praksi – tako da to sve što smo smislili sprovodimo u delo sada.

Author: Zarko Radovancev Copyright: Zarko Radovancev Software:Adobe Photoshop Lightroom Classic 8.4 (Macintosh) Created: 2019:09:16 19:31:57

Una Piale o trudnoći, roditeljstvu i ljubavnoj bajci. Foto: Privatna arhiva

S obzirom na to da je porođaj sve bliže, da li se plašiš ili si opuštena trudnica?

Ne mogu da kažem da sam opuštena, plaši me porođaj jer znam da imam jako nizak prag bola, ali se trudim da uopšte ne razmišljam o tome. Išla sam na psihofizičku pripremu, spremna sam za svaku moguću varijantu i jasno mi je da može svaki scenario da me snađe, tako da se ni ne trudim da predvidim kako će to izgledati i trudim se da se ne opterećujem time.

Da li je sve spremno za bebu? Jeste li pripremili sobu? Koje boje dominiraju u dekoraciji?

Polako dopremamo sve što je potrebno za nju. Za sada je najspremnija gomila bodića i benkica koje smo podobijali od prijatelja. Što se tiče nameštaja, ovih dana farbamo neku komodu koju smo doneli i za koju planiramo da bude belo – pastelna. To isto važi i za ostatak sobe – verovatno će cela biti šareno pastelna i neutralna što se tiče pola, za slučaj da nekada u budućnosti dobijemo i dečaka.

Jeste li se odlučili za bebino ime?

Imamo nekoliko opcija, ali još uvek se nismo definitivno odlučili za jednu, trebalo nam je dosta vremena da se dogovorimo jer sam ja uvek za ona stara srpska imena, a Stevan je više za internacionalna, da se slažu uz prezime.

Povezane vesti

Jesu li ostali članovi porodice spremni za dolazak bebe? Ko joj se najviše raduje?

Svi su potpuno spremni. Moja strana porodice malo više jer moja starija sestra već ima dva sina, pa smo mi upoznati sa time kako je to kad stigne nova beba u kuću, dok je kod Stevana u porodici naša beba prva. Oni ne mogu da dočekaju termin, naročito njegova mama.

Znamo da voliš kuvanje i da imaš blog 'samosvegastavidosta'. Da li u trudnoći praviš i dalje one divne kolačiće ili si to prepustila Stevanu?

Na početku je baš bilo teško da održavam blog zbog toga što mi je bilo muka od jutra do mraka i povraćalo mi se pri pomisli na kolače, jedva sam uspevala da nešto umesim. Sada, krajem trudnoće, teško održavam blog zbog bolova u leđima, koji su počeli rano u trudnoći, tako da sam generalno smanjila boravak u kuhinji. A Stevan se trudi da izbegava šećer zbog linije, tako da ih trenutno ređe pravimo.

Ko će biti stroži roditelj, Stevan ili ti?

Stevan, bez razmišljanja. Neću ni ja biti popustljiva, ali sam potpuno opuštena što se tiče vaspitanja našeg deteta jer znam da će on biti glas razuma uvek.

Primetili smo da mnogo volite životinje. Koje ljubimce imate i da li mislite da ćete ih lako sprijateljiti sa bebom?

Obožavamo. Mene je oduvek nerviralo kad mi neko kaže A šta ćeš sa ljubimcima kad ti dođe dete?, kao da se tu uopšte postavlja pitanje. Imamo dve mačke i kornjaču i presrećni smo što će beba od malena živeti sa različitim životinjama, i naučiti da ih voli i tretira kako treba. Ako se ikada preselimo u kuću, sigurna sam da ćemo uzeti i psa.

Moramo se osvrnuti i na predivnu svadbu koja je bila prošle godine. Da li ste oboje učestvovali u pripremi i svim romantičnim detaljima? Da li je sve ispalo baš kako ste planirali?

Od početka nam je bilo jasno da želimo isto kad je reč o venčanju. Bili smo izričiti da to treba da se odigra napolju i da bude više žurka nego tipična proslava venčanja. Drugaricama iz 'Multipraktike' smo samo izneli otprilike šta smo zamislili, i dali im potpunu slobodu, a one su nam pročitale misli i organizovale sve upravo onako kako smo zamislili. Stevan često kaže da mu se nikada u životu nije sve poklopilo tako u jednom danu – da sve bude toliko savršeno. Meni je to bez razmišljanja bio najlepši dan u životu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica