Povodom petog rođendana ćerke Šarlot, britanski princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton objavili su na zvaničnom Instagram profilu nekoliko fotografija malene princeze.

Time su nastavili 'karantinske' proslave u bitanskoj kraljevskoj porodici - kraljica Elizabeta je proslavila svoj 94. rođendan, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža obeležili su devetu godišnjicu braka, a njihov najmlađi sin Luis napunio je prethodne nedelje dve godine.

Princeza Šarlot na svojim rođendanskim fotografijama pozira u kariranoj teget haljinici i lakovanim cipelicama, ali pomaže i u pakovanju i dostavi paketa sa hranom koji su namenjeni starijim sugrađanima u izolaciji.

Zbog pandemije, slavljenica je imala skromnu proslavu rođendana. Provela ga u društvu roditelja i braće Džordža i Luisa. Prema rečima britanskih medija, porodica je za slavljenicu organizovala zabavu putem video-poziva, razgovarala je sa kraljicom Elizabetom i svojim drugarima iz škole. Nisu izostale ni torta ni zabava, uprkos vanrednim okolnostima u kojima se još uvek nalazi skoro ceo svet.

Princeza Šarlot je rođena 2. maja 2015. godine u Londonu. Ona je drugo dete princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton. Ušla je u istoriju kada je imala samo dve godine, kada se u aprilu 2018. rodio njen mlađi brat, princ Luis. Tada je postala prva žena u britanskoj kraljevskoj porodici, nad kojom je iskorišćena promena zakona, po kom devojčice više neće biti preticane u redu za tron od buduće mlađe braće. To znači da ona zadržava svoje četvrto mesto u redu za britansku krunu i presto.

Zapratite nas i na Instagramu!