Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski parkovi otvoreni i dezinfikovani - saopštenje Gorana Vesića

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da deca i odrasli od danas imaju priliku da posećuju beogradske parkove i provode vreme na otvorenom.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Beogradski parkovi su danas otvoreni i svi građani mogu slobodno da ih koriste, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prilikom obilaska parka Ušće.

"Imamo 64 parka, njihova površina je 270 hektara, a tokom aprila smo ih pripremali za otvaranje jer smo znali da će se ova odluka doneti pre ili kasnije. Uglavnom smo pokosili parkove, izvršili dezinfekciju, uradili smo tretman protiv krpelja, i u tom smislu parkovi su spremni za otvaranje", ispričao je Vesić.

Kada je u pitanju park Ušće, gradonačelnik je istakao da je ostalo još da se završi košenje, koje će biti obavljeno danas i sutra.

Povezane vesti

"Pozivam sve naše građane da slobodno koriste parkove i da uživaju. Bolje je da budu na otvorenom nego u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom treba da poštuju sve mere koje su dali epidemiolozi, da drže socijalnu distanicu, jer na taj način mogu da uživaju u parkovima i da istovremeno čuvaju sebe", rekao je Vesić.

Najavio je i da će biti uvedeno čišćenje sprava i rekvizita u parkovima.

"Povremeno ćemo, a to je novo pravilo koje smo uveli, čistiti rekvizite koje najviše koriste deca, ali i sprave na teretanama na otvorenom. To ćemo raditi svakih nekoliko dana i na taj način promenićemo i samo naše ponašanje u parkovima, kao što i građani moraju da promene svoje ponašanje, kako bismo i posle epidemije nastavili da živimo normalno", zaključio je Vesić.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica