Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najava ministra prosvete: Školska godina će biti završena pre vremena

Ministar prosvete Mladen Šarčević govorio je o završetku školske godine i učenja na daljinu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ministar prosvete Mladen Šarčević podelio je vest o završetku nastave za osnovce i srednoškolce, dok je govorio za Tv Pink.

Istakao je da će za mesec i po dana biti završeno emitovanje časova na daljinu, a da učitelji i nastavnici imaju priliku da već sada opisne ocene prevedu u sumativne.

On je naglasio da je vrlo zadovoljan odvijanjem učenja na daljinu, koje traje već pet nedelja. Istakao je i da su mnogi nastavnici počeli da snimaju, a za one koji nisu dovoljno spretni sa tehnologijom postojaće obuka. 

"Ocenjivanje će ostati problem za deo učenika, tamo gde nemamo visok stepen digitalnih veština nastavnika", ispričao je Mladen Šarčević.

Povezane vesti

Kako nastava traje i tokom prolećnog raspusta, ministar ističe da će školska godina biti završena i pre predviđenog datuma (16. juna).

"Ako dođe do toga da se vratimo u škole, možemo raditi kvalitetnije i sa manje rizika, Podjednako brinemo o interesu dece i roditelja. Nemojte paničiti. Prilagođavaćemo sistem svim datim okolnostima i nijedno dete neće biti oštećeno", završio je ministar.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica