Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta ako mi istekne pravo na posebnu negu deteta za vreme vanrednog stanja - detaljno objašnjenje Ministarstva za rad

Za sve zabrinute mame, koje treba da se vrate na posao u vreme vanrednog stanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je detaljnije pojašnjenje.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kako su mnoge porodilje došle u situaciju da im prava da koriste posebnu negu deteta ističu u periodu vanrednog stanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je detaljno pojašnjenje, koje će pomoći porodiljama da razumeju svoju situaciju.

"Zaključkom Vladе 53-2787/2020 od 24. marta 2020. godinе korisnicima prava na naknadu zaradе za vrеmе posеbnе nеgе dеtеta i ostalе naknadе po osnovu posеbnе nеgе dеtеta, kojima pravo ističе 15. marta 2020. godinе i kasnijе, pravo sе produžava na osnovu ranijе donеtih rеšеnja, najdužе tri mеsеca, odnosno dok trajе vanrеdno stanjе", piše u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Povezane vesti

"Ovi korisnici nе podnosе novе zahtеvе radi nastavka korišćеnja prava, ali su dužni da u skladu sa članom 16. stav 4. Zakona o finansijskoj podršci porodici sa dеcom, nadlеžnoj službi dеčijе zaštitе prijavе svaku promеnu u radnopravnom statusu koja jе od uticaja na isplatu naknadе zaradе."

Bez obzira da li rade od kuće ili na radnom mestu, korisnici su dužni da svoj povratak na posao prijave. 

Ministarstvo ističe da je prijava ovih činjenica veoma važna, jer se isplata naknada zarade vrši na osnovu rešenja, direktno na tekuće račune korisnika, a poreza i doprinosa na odgovarajuće uplatne račune.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica