Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potresna vest o devojčici koja se ubila zbog izolacije i virusa korona

'Mislila sam da sam uradila sve što je trebalo kao roditelj', izjavila je skrhkana majka o gubitku svoje ćerke.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Potresna vest koja se dogodila u Kaliforniji, dirnula je srca celog sveta.

Devojčica koja je imala svega 15 godina Džoviani 'Džo' Smit pronađena je mrtva u svojoj kući u gradu Stoktonu, gde se obesila usled državnih mera o obaveznom ostanku kod kuće usled pandemije virusa korona. 

Njena majka, Danijel Hant, ističe da mlada sportistkinja nije ničim nagovestila ovakav tragičan kraj, da nikakva oproštajna poruka nije ostavljena, te da je stres zbog zdravstvene krize po svemu sudeći imao značajan udeo u tragičnom ishodu.

Posted by Jo'Vianni Smith on Уторак, 01. јануар 2019.

"Mislila sam da sam uradila sve što je trebalo kao roditelj, da uvek imamo otvorenu mogućnost komunikacije. A ponekad bi trebalo da zastanemo (s onim što radimo) i brinem se o deci za koju više ne mislimo da imamo razloga za brigu", rekla je ona.

"Džo" je bila druga godina srednje škole i vrlo obećavajaća sportistkinja koja je igrala softbol kao hvatačica i igračica na drugoj bazi, piše sportski blog "Ekstra ingings softbol".

Povezane vesti

Jedan od njenih bivših trenera, Bil Fečer, pozvao je roditelje putem Fejsbuka da više razgovaraju sa svojom decom o pandemiji, upravo zbog onoga što se desilo Smitovoj ovoj divnoj devojčici.

"Ne mogu ni da zamislim kroz šta je Džo prolazila dok nije onako skončala. Njena mama je samohrana majka, koja vodi sopstveni ketering servis, kome u ova vremena sigurno ne cvetaju ruže. Roditelji, molim vas da ne pretpostavljate kako vaša deca prolaze kroz stres koji je uzrokovala ova zdravstvena kriza. Molim vas i da ovu porodicu pomenete u molitvama, ali i da konktaktirate druge, bez pomisli da su, 'sigurno, dobro'", poručio je Fečer.

Povezane vesti

Još jedan trener malene Džo Kristofer Li Mur uputio je apel:

"Kao što mnogi od vas znaju, jedna od mojih 'softbol ćerki' je preminula. Ono što mnogi ne znaju je da je izvršila samoubistvo. A tinejdžerska samoubistva i depresija su nešto što nam se često dešava u poslednje vreme. Sada, sa Covid-19 pandemijom će stvari biti samo gore. Ja živim sa dve ćerke koje će uskoro da dođu do diploma, jedna u srednjoj školi, druga na univerzitetu Fresno Stejt. Znam da se obe bore sa nekim prilično snažnim emocijama, i to iz raznih razloga, ali su svakako - ti problemi stvarni. Ovo je vreme da se zaista posvetimo našim tinejdžerima, da otvorimo jasne staze komunikacije i da se uverimo da su dobro. Ne možemo samo da pretpostavljamo da su dobro, ili da pretpostavljamo da se nose sa ovim stvarima kako treba. Znam kako je najstarijim đacima i studentima, koji su naporno radili i sada ne mogu da uzmu plodove tog rada kao što su matursko veče, prolećni sportovi, ekskurzije, mature i diplomski. Mi, kao stariji, često odbacujemo značaj ovih stvari za mlade. A za naše tinejdžere, u svetu u kome oni žive, to im je maltene sve. I, dok sve dublje ulazimo u ovu krizu, a sve više stvari im se ograničava, moramo da motrimo na psihičko zdravlje naše dece i da budemo više s njima u kontaktu, kako bismo videli da li su tužni, da li su u depresiji, da li ih emocije lome. Kao roditelji moramo da ih naučimo veštinama koje će im pomoći da to prebrode, da ih osnažimo, i sve će biti bolje. Ne možemo uvek da sve kontrolišemo i dešavaće se uvek neke stvari koje nismo planirali. Tome treba i decu da naučimo. Da ih naučimo da se prilagode i idu dalje. Pozivam sve roditelje koji nisu pričali sa svojim tinejdžerima o psihičkom zdravlju da to u urade. Našim tinejdžerima smo potrebni više nego što to mislite", poručio je Li Mur.

Povezane vesti

Ova potresna priča pokazala je jednu vrlo važnu stvar - pandemija ne odnosi samo žrtve virusa, već i one plade ljude, koji postaju žrtva sopstvene patnje, izolovanosti i otuđenosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica