U periodu od pet nedelja roditelji su detetu polomili sve udove, dislocirali članak i nožne prste, imao je višestruke prelome...

Paula Adgel (52), majka osmoro dece, i njen suprug Mark usvojili su sada petogodišnjeg Tonija dok je još bio beba nakon što su ga biološki roditelji toliko zlostavljali da su doktori morali da mu amputiraju obe noge.

Oba roditelja su sada u zatvoru, služe kaznu od deset godina. Ali, Paula i Mark tim nisu zadovoljni, vode kampanje za povećanje kazni u Velikoj Britaniji u slučaju zlostavljanja dece te su već takozvani "Tonijev zakon" predstavili parlamentu, piše "Skaj njuz".

Paula Hadgel opisala je trenutak kada je prvi put videla Tonija.

"Socijalni radnik me 2015. pitao hoću li posetiti četvoromesečnu bebu u bolnici kojoj su polomljeni udovi. Pomislila sam: 'To nije problem, prelomi zarastaju'. Kada sam došla u bolnicu i videla to sićušno dete, medicinska sestra mi je pokazala njegovu istoriju bolesti i rekla da će mu trebati doživotna njega", rekla je.

"Ispričala mi je da su u periodu od pet nedelja detetu slomljeni svi udovi, da su mu dislocirani članak i nožni prsti, da ima višestruke prelome, te da čitavih deset dana nije imao medicinsku pomoć", dodala je ona.

Ispričala je da je dobio sepsu i da su mu počeli otkazivati unutrašnji organi.

"Završio je na aparatima. Da se lekari nisu toliko trudili oko njega, ne bi preživeo. Odveli smo ga kući. Za nedelju dana je počeo da se smeje", ispričala je Hadgel.Istakla je kako je, nezadovoljna kaznom koju su dobili njegovi biološki roditelji, počela da promoviše ideju za povećanje kazne u slučaju zlostavljanja dece.

Rekla je da su ona i njen suprug ove godine otišli u parlament gde je njihov predstavnik predao 12.000 potpisa za kampanju koja poziva na strože kazne.

"Dosad smo se sastali s raznim advokatima, okružnim tužilaštvom. Ne nameravamo da odustanemo", zaključila je ona.