Svaki roditelj ima jedan važan cilj – da odgaji srećno, pametno  i zdravo dete, osobu punu radosti, koja zna da se izbori sa svim životnim izazovima. Taj put nije nimalo lak, posebno danas kada su majke rastrzane između karijere i roditeljstva. Kako uskladiti sve obaveze je najveći izazov savremenog roditelja, te ne čudi činjenica da se danas, više nego ikada, suočavamo sa grižom savesti i brigom da li smo se dovoljno posvetili detetu. 

Međutim, mame bi trebalo da znaju jedno - nije važno koliko vremena provodite sa svojim mališanom, važni su kvalitetni zajednički trenuci. A šta je bolje i lepše od zajedničke igre?

Za kvaitetnu igru, potrebna je i odgovarajuće sredstvo, odnosno igračka koja mora da ispuni nekoliko važnih uslova, da je zabavna, kreativna, korisna (da dete uz nju uči), da odgovara uzrastu i, pre svega, da je bezbedna za dete.

Kroz igru, roditelji i deca jačaju bliskost. Igra predstavlja zajednički jezik jer omogućava da se najkreativniji ljudi (deca) i oni manje maštoviti (odrasli) povežu i razumeju, čak i ako dete još ne zna da govori.

Igra je veoma važan deo pravilnog razvoja vašeg malog naučnika koji koristi pet čula da stekne znanje o svetu oko sebe, on je mali inženjer koji pokušava da shvati kako stvari funkcionišu i kako da ih on natera da funkcionišu. 


Divlje životinje, LEGO® DUPLO® Foto: Promo

Kocke - igračke koje podstiču razvoj

Deca starija od godinu dana su veoma radoznala i razlikuju boje i oblike, te su im potrebne kreativne, šarene igračke, prilagođene njihovim ručicama. Savršen uzrast za kocke!

Igrajući se kockama, mališani vežbaju finu motoriku koja će im kasnije služiti za crtanje i pisanje.  Gruba motorika se vežba kroz nošenje i podizanje, a slaganjem raznih oblika dete počinje da vidi svet u tri dimenzije, stiče osećaj za prostor. Takođe, mališani usavršavaju pokrete ruku i šaka, a saznanje da jedna veća može da zauzme mesto više manjih, da mogu da se grupišu - doprinosi kasnijem razumevanju matematike. Zato je važno da se kockama podjednako igraju i devojčice, a ne samo dečaci, kojima se one tradicionalno kupuju. 

LEGO DUPLO kocke su namenjene deci starijoj od godinu i po dana. Prilagođene uzrastu (duplo su veće od standardnih LEGO kockica), ove kocke su veoma zabavne, razvijaju maštu i kreativnost i potpomažu pravilnom psihofizičkom razvoju i, što je veoma važno, potpuno su bezbedne za mališane. Takođe, igrajući se LEGO DUPLO kockama, i deca i roditelji imaju priliku da uče – mališani otkrivaju nove pojmove, a mame i tate čitav novi svet o svom mališanu.

Uz novu kolekciju Divlje životinje, LEGO® DUPLO® deca mogu da kroz igru i na maštovit nači istražuju svet divljih životinja i otkrivaju čarobna mesta u kojima one žive.