Džozef Tid, mališa sa Floride koji ima svega 21 mesec, pronašao je sebe u liku fudbalerke Karson Piket. Oboje su rođeni bez leve podlaktice, a povezali su se tokom prvog upoznavanja na jednoj utakmici u aprilu.

Iako je dečak još uvek mali da bi shvatio šta dvadesetpetogodišnja fudbalerka znači za njega, njegova mama Koli Tid je zabeležila momenat fotografijom, koja sama govori za sebe. Na fotografiji koja je postala viralna oboje su vidno srećni i nasmejani.

Објава коју дели Joseph Tidd (@tiddbit_outta_hand) дана 5. Јун 2019. у 7:53 PDT

"Pogledi sve govore", bio je jedan od komenatara.

Džozefov otac Majls Tid nikada neće zaboraviti sinovljevu reakciju prilikom upoznavanja: "Karson je kleknula pored Džozefa i pokazala mu svoju ruku. Istog trenutka se stvorila povezanost koju mi ne možemo razumeti."

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Yesterday we had the chance to spend some time with the beautiful and talented @carson.pickett who plays professional soccer for @orlpride in the @nwsl. Carson is part of our @lucky_fin_project family as she is missing her left hand. We have been following Carson since she was playing for @reignfc same city who also drafted our buddy @shaquem_griffin. She was traded to Orlando in Dec, we have been dying to meet her. Thank you to @fox35amy and the Orlando Pride for setting this up. We had the chance to talk with Carson and her parents. Long enough to see the strong spirit she has and the example she portrays on and off the field. What makes Carson different is not her arm but her desire to be the best. Her Dad said to me that one thing that was never allowed in the home were the words "I cant". Carson is an amazingly beautiful woman who stands as a shining example for our children. We will be going to many more Pride games and look forward to seeing Carson do a throw-in. I dare someone to give her a penalty for not getting the ball behind her head. The whole stadium and the Tidd family loves this girl and I would not want to be them. We'll share some more videos of the meet up soon, but this video of hide and seek with their arms is too funny. Such a sweet moment between 2 amazing people. #orlandopride #carsonpickett #tenfingersareoverrated #luckyfinfamily #luckyfinproject #limbdifferenceawareness #limbdifferenceawarenessmonth #strongwomen #differentlyabled #againstallodds #rolemodel #inspire #hideandseek #orlandokids #bigsister #imnotcryingyourecrying @lucky_fin_project @barstoolsports @espn @foxsports @nbcsports @cbssports @theellenshow @todayshow @goodmorningamerica

Објава коју дели Joseph Tidd (@tiddbit_outta_hand) дана 15. Апр 2019. у 2:01 PDT

U međuvremenu se stvorilo i prijateljstvo među roditeljima dečaka i fudbalerke. Dečakovi roditelji su bili oduševljeni time što Karson nije bilo dozvoljeno da ikada koristi izraz - Ne mogu.

"Karson veruje da može sve, i upravo takvo razmišljanje želimo da usadimo kod Džozefa", izjavio je Majls.

Piketova je presrećna što je u stanju da nekoga inspiriše: "Mogu da koristim svoju ruku za nešto mnogo veće od mene same. U stanju sam da utičem na veliki broj dece i ljudi koji možda ne mogu da vide izlaz. To ne pokazujem samo kroz fudbal, već i kroz uspešan i srećan život."

Dečak će možda i krenuti njenim stopama, s obzirom na to da je već prirodni atleta koji obožava fudbal, košarku, bejzbol.

Ne samo da ima divan stav, već i smisao za humor. "Džozef govori drugoj deci da je sebi odgrizao ruku", rekla je mama kroz smeh. "Kreirao je svoju malu priču koju zaista i živi."