Odnos između tetke i sestričine zaista je poseban.

Rođenje bebe vašeg brata ili sestre trenutak je koji sa sobom donosi velike promene i odgovornosti - odjednom postoji neko kome ćete vrlo često biti prva osoba kod koje odlazi po savet, utehu, da podeli srećnu vest...

Ovaj odnos drugačiji je od roditeljskog odnosa, kombinacija je prijateljstva i porodične povezanosti koja u pravilu obogati svačiji život.

1. Sestričina/bratanica vam se poverava kada joj je teško

Deca, posebno kada su malo veća, se boje da razgovaraju sa roditeljima o određenim stvarima. Jedan od dokaza da vaša nećaka i vi imate odličan odnos je činjenica da će se umesto roditeljiima poveriti upravo vama jer zna da ste osoba koja će joj pomoći.

2. Kod vas dolazi po savet

Ako se vaša nećaka iznova vraća vama u potrazi za dobrim savetom znači da ste izgradile odnos u kom ste vi njena sigurna zona i osoba kojoj beskrajno veruje u baš svakoj situaciji.

3. Vaša sestričina/bratanica je usvojila vaše životne vrednosti

Uloga tetke je i da svoje nećake poduči životnim vrednostima. Kada su roditelji u gužvi, tetke su te koje uskaču i spašavaju situaciju. Ako ste primetili da vaša sestričina sa ponosnom deli životne lekcije koje ste joj vi preneli, vaš odnos je baš onakav kakav treba da bude.

4. Znate kako da je nasmejete

U životu se uvek okružujemo osobama koje znaju da nas nasmeju. Smisao za humor kvalitet je koju tražimo u prijateljima, partnerima..., a ako ste i tetka koja uvek zna kako da izmami osmeh na lice svojoj mezimici znači da ste vaš odnos izgradili do savršenstva. Vaše interne šale dodatni su dokaz da je odnos koji imate zaista poseban.

5. Pravi za vas posebne poklone

Ako se ispod magneta na vašem frižideru kriju jedno, dva, tri ili više umetničkih dela koja je samo za vas nacrtala ili napravila vaša sestričina, definitivno ste izgradile dobar odnos, a ona vam to na ovaj način dodatno dokazuje.