Novak Đoković juče je po peti put podigao vimbldonski pehar. Nakon meča koji je već proglašen istorijskim, nakon pet sati nadljudskih napora da se sačuvaju snaga i um, i Novak i njegov neverovatni protivnik, Rodžer Federer imali su samo jedno na umu - da se vrate porodicama i da budu tate!

Iz jučerašnjeg meča svi smo imali ponešto da naučimo - i to ne samo o sportu, nego i o filozofiji, psihologiji, životu... Naša deca su videla kako se dva protivnika bore pet sati, a poštuju se svaki minut. Svi smo naučili ponešto o tome šta je snaga uma, i davanje 100 odsto sebe onda kada je najteže. 

Iako presrećni zbog Novaka, duboki naklon moramo uputiti i Federeru koji se kao pravi vitez, dostojanstveno borio do kraja, za plemenit cilj.

I na kraju, svi smo dobili pouku - kao roditelji. Da nijedan posao na svetu nije važniji od porodice, pa su i oni kraj ovogodišnjeg turnira u Londonu obeležili rečenicom da žure da ponovo budu tate!

Deca Rodžera Federera na tribinama; Foto: Profimedia

Najemotivniji trenutak na Vimbldonu!

Novakov sin Stefan, nema još dovoljno godina da bi bio na tribinama, pa je tatu čekao u unutrašnjosti "Sveengleskog kluba".

Kada su se završile sve formalnosti na Centralnom terenu, Đoković je otrčao u zagrljaj sinu i poljubio ga dok se Stefan igrao sa peharom.

Interesantno je da je Novak odmah primetio da je Stefan umoran i zahvalio mu se što ga je toliko dugo čekao.

Ali onda je došlo vreme za dalje obaveze, ali Stefan je samo želeo da ostane sa tatom. Nole mu je objašnjavao da treba da pođe sa babom i dedom, dok on ode na tuširanje, a onda i na konferenciju za medije.

Ipak, posle nekoliko nedelja razdvojenosti, ni Novak nije želeo da se razdvaja od Stefana pa su se ipak zajedno uputili ka svlačionici.