1. Sprečite truljenje jabuka

Kratko potapanje u slanu vodu može pomoći u čuvanju svežeg izgleda i ukusa jabuke - ono usporava tamnjenje uzrokovano oksidacijom. Dodajte 1/2 kašičice soli u jednu šoljicu hladne vode i promešajte. Potopite jabuke u slanu vodu oko deset minuta, a zatim ih osušite i odložite do korištenja ili služenja. Isperite ih vodom - ukus će biti kao da ste ih tek narezali.

2. Brže ohladite piće

Dodajte soli u kantu za led i pića će se brže hladiti - što je posebno praktično u letnim mesecima. Da biste brzo ohladili bocu vina ili šampanjca, stavite ju u posudu s ledom ili drugu duboku plastičnu posudu. Dodajte sloj leda na dno i pospite s nekoliko kašika krupne soli. Nastavite stavljati sloj po sloj leda i soli dok ne dođete do vrha boce pa sipajte vode dok ne dođete do zadnjeg sloja leda. Nakon 10 do 12 minuta otvorite i poslužite.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.