Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBI upozorava: Budite oprezni, virtuelne otmice su sve češće u svetu

Kada je tata Mark primio uznemirujući poziv sa ćerkinog broja, uz tvrdnju da je ona oteta, bio je prestravljen. Na svu sreću, saznao je na vreme da mu je ćerka na sigurnom. Ovakve prevare su postale sve češće, pokazuju izveštaji ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Čim je video da ga ćerka zove, Mark Voker se javio na telefon, međutim, umesto njenog glasa, čuo je čoveka koji tvrdi kako ju je kidnapovao. "Otmičar" je pretio da će je ubiti ukoliko mu on odmah ne pošalje novac.

Voker je bio prestravljen i nije odmah odgovorio na zahteve osobe sa druge strane slušalice. Istog trenutka njegova supruga je pozvala ćerku, te ubro shvatila da je ona na sigurnom. Ova porodica je, zapravo, bila žrtva virtuelne otmice, koja se u poslednje vreme širi među ljudima, tvrdi FBI-a.

Istog dana, Vokerov sin Eli doživeo je sličnu prevaru. Ista osoba pozvala ga je i saopštila mu da je kidnapovala Vokera i da "drži pištolj uperen u njegovu glavu". Eli je odmah poslao ocu poruku i shvatio da je njegov tata ustvari bezbedan. 

Povezane vesti

Nekoliko dana nakon ovog Vokerovog iskustva, jedna učiteljica je primila sličan poziv sa sestrinog broja. Interesantna činjenica je da ta osoba nije nijednog trenutka rekla ime njene sestre, već je nazivala samo "tvoja sestra". Preplašena, odmah je pozvala porodicu i shvatila da joj je sestra dobro.

Do virtuelnog kidnapovanja dolazi kada neko preko društvenih mreža pronađe svoju "žrtvu" i njen broj telefona. Naprave prevaru tako da izgleda kao da je poziv sa žrtvinog broja. Iza toga kriju svoj identitet, te plaše pozvanog da će povrediti osobu koju voli kako bi dobili novac. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica