Otkako je počela školska godina, Džozet Djuran je stvorila neobičnu jutarnju rutinu po zahtevu svog sina Dilana. Svakoga dana mama mu je pakovala ručak koji je sadržao dva sendviča, dve kesice čipsa, dva soka i dve voćke. Na početku, mama je mislila da njen sin jednostavno traži više energije i jede više od druge dece. Ipak, nakon nekog vremena ga je pitala da li dovoljno jede i da li je gladan, a dobila je iznenađujući odgovor zašto mu je potreban dupli ručak.

"To je za jednog dečaka. Vidim ga kako jede samo voćku za ručak. Da li bi i njemu napravila ručak, mislim da on nema dovoljno novca?", bile su reči mališe.

Posted by Josette Duran on Петак, 16. септембар 2016.

Ispostavilo se da Dilan ima drugara u odeljenju čijoj je porodici zaista potrebna pomoć. Samohrana majka ovog dečaka je naprasno izgubila posao i nije mogla da mu priušti više ručak koji bi poneo u školu.

Kada je Džozet čula ovo bila je spremna da pomogne, jer je saosećala sa ovom nesrećnom majkom.

"Ovo me je toliko pogodilo jer smo pre nekoliko godina moj sin i ja bili beskućnici", rekla je. "Živeli smo u automobilu, a kupala sam ga u toaletima kafića. Hranu praktično nismo imali."

Danas, kada su prošli kroz sve te poteškoće i imaju stabilan život, ovoj majci je drago da može da pomogne onima u nevolji.

Posted by Josette Duran on Петак, 16. септембар 2016.

Kada je mama drugog dečaka saznala za ovo, pozvala je Džozet sa namerom da joj plati, međutim Djuranova to nije prihvatila. 

Ljubaznost i humanost se nisu tu završili. S obzirom na to da je Djuranova trener odbojkaškog tima devojčica, ceo tim se založio da prikupi novac kojim će svi ti troškovi ručka biti pokriveni. Međutim, i taj novac je ova humana žena je odbila i uložila ga u menzu škole, kako bi svi mogli da jedu. Bila je ponosna što se sve to pokrenulo zbog saosećanja njenog sina prema drugoj osobi.