Džoj Bakli je 12. marta u Njujorku rodila drugo dete, i to devojčicu Harper, tešku skoro 6,80 kilograma i dugu 58,5 cm. "Mala" Harper je najveća beba rođena u medicinskom centru Elmira, u Njujorku. Postoji velika mogućnost da je ona najveća beba i u istoriji celog Njujorka (roditelji još čekaju potvrdu toga).

Zbog devojčicine veličine, porođaj je krenuo jako brzo za Bakli, koja je govorila kako joj je bilo muka zbog tako nasilnog pomeranja svih organa. Uz to, neophodan je bio kako carski rez, tako i medicinski vakum, jer se novorođeče zbog svoje težine zaglavilo ispod rebara.

Posted by Joy Buckley on Уторак, 12. март 2019.

Iako je rekla da je porođaj tekao "kao da ju je voz pregazio", Bakli je bila presrećna što je njena curica stigla na svet zdrava. "Ponovo sam prodisala", rekla je Bakli, "čak sam uspela i da sednem, a ne kao do sada da isključivo ležim na jednoj strani". 

Sreća je bila još veća nakon svih muka neposredno pred sam porođaj.

Svega nekoliko godina ranije, Džoj i njen suprug su saznali da imaju samo 15 posto šansi za začeće. Ipak, to ih nije sprečilo da pokušavaju narednih sedam godina, dok na kraju nisu odlučili da odustanu i usvoje jedno dete. To je bilo u maju 2016. godine. Nakon toga je Džoj uradila test na trudnoću i saznala da je ipak uspela da zatrudni. Tada je rodila sina koji je imao pet kilograma.

Za manje od dve godine, na svet je došla Harper, 3,5 kg teža od prosečnog novorođenčeta, i to sa kosicom na glavi. Iako je beba prebačena na neonatalnu intenzivnu negu, mama veruje lekarima da je sve u redu i jedva čeka da povede svoju curicu kući.

Mama, sada troje dece, poručuje svima koji se bore sa neplodnošću da ne odustaju, jer su verovatno blizu cilja, a ona je pravi dokaz toga. 

Jedna stvar je sigurna, Bakli ne zaslužuje jedan, niti dva, već mnogo nizova aplauza.

Rađanje deteta je u svakom slučaju ogromna pobeda, bez obzira na veličinu bebe.