Pored potpuno nove priče, muzičke bajke "Veštica i maestro", Filharmonija je za decu pripremila jedinstven poklon – knjigu u kojoj je ova priča ilustrovana, kao i muziku koju orkestar izvodi.

Autor priče je dirigent Hauard Grifits, dugogodišnji saradnik i čest gost Beogradske filharmonije, a muziku je komponovao Fabijan Kuncli. Filharmoničarke Slavica Perić i Tamara Marinković Tomić, i ovoga puta su naratorke i decu najpre upoznaju sa čudnim stanovnicima jednog sela - porodicom Gudačkić, Drvenjaković, Limenjaković i Udaraljkić, a potom sa malom vešticom i njenom velikom tajnom koju će otkriti dobri maestro. Dirigent Aleksandar Kojić predvodi orkestar Beogradske filharmonije koji dočarava uzbudljivu priču punu iznenađenja kroz super zabavnu muziku. 


Koncerti za školarce u Filharmoniji; Foto: Marko Đoković

Nakon koncerta, školarci na poklon dobijaju muzičku knjigu "Veštica i maestro" u izdanju Beogradske filharmonije. Ne samo što kroz nju mogu da se podsete priče koja je unutra ilustrovana, deca će moći i da slušaju muziku koju je orkestar svirao na koncertu putem skeniranja QR koda koji se nalazi u knjizi. 


Muzička bajka 'Veštica i maestro'; Foto: Marko Đoković

"Ja sam dirigent, a dirigentu je potrebna mašta, u stvari, mnogo mašte. Zato sam osmislio ovu priču za vas. Zašto sam postao dirigent, jednostavno: jer je to jedan od najlepših poziva na celom svetu. I zato što volim muziku, jer je to jezik koji svi razumeju", napisao je Hauard Grifits u pogovoru knjige koja je do sada štampana i prevedena na engleski, nemački, turski i srpski jezik, a u planu su poljsko, rusko i kinesko izdanje.