Svakodnevno konzumiranje ovakve hrane vodi ka većem riziku od razvoja dijabetesa, srčanih bolesti i gojaznosti, prenosi Inde

Dok pojedini možda misle da ako jedu ovu hranu u malim količinama svakog dana, ne može da im naudi, istraživači su otkrili da i male količine mogu da dovedu do prerane smrti uzrokovane kardiovaskularnim problemima.

Naučnici s univerziteta u Ajovi i Vašingtonu su objavili studiju u medicinskom časopisu BMJ u kojoj su istraživali kako svakodnevno konzumiranje pržene hrane utiče na žene u postmenopauzi.

Istraživanje je sprovedeno na 100.000 žena starosti od 50 do 79 godina. Ove žene su u istraživanje uključivane od 1993. do 1998. godine i za svo ovo vreme 31.588 žena je umrlo. Njih 9.000 je umrlo od posledica srčanih oboljenja, a 8.000 od raka.

Nastavak istraživanja pročitajte na portalu Espreso.rs.