Svakodnevno konzumiranje ovakve hrane vodi ka većem riziku od razvoja dijabetesa, srčanih bolesti i gojaznosti, prenosi Inde
Dok pojedini možda misle da ako jedu ovu hranu u malim količinama svakog dana, ne može da im naudi, istraživači su otkrili da i male količine mogu da dovedu do prerane smrti uzrokovane kardiovaskularnim problemima.
Naučnici s univerziteta u Ajovi i Vašingtonu su objavili studiju u medicinskom časopisu BMJ u kojoj su istraživali kako svakodnevno konzumiranje pržene hrane utiče na žene u postmenopauzi.
Istraživanje je sprovedeno na 100.000 žena starosti od 50 do 79 godina. Ove žene su u istraživanje uključivane od 1993. do 1998. godine i za svo ovo vreme 31.588 žena je umrlo. Njih 9.000 je umrlo od posledica srčanih oboljenja, a 8.000 od raka.
Nastavak istraživanja pročitajte na portalu Espreso.rs.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna