Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve u novogodišnjoj noći" je rađena po romanu velikog francuskog pisca Viktora Igoa "Zvonar Bogorodičine crkve", koji je zbog svog kvaliteta i vrednosti koje nosi u sebi, rado čitana lektira u osnovnoj školi.

Režiju za ovu predstavu čuvenog naslova potpisuje Igor Damnjanović, dok su uloge poverene Ivanu Zekiću, Danini Jeftić, Nemanji Janičiću, Dejanu Cicmiloviću i Igoru Damjanoviću. Muziku potpisuje Novak Ašković, scenografiju Tanja Žiropađa, kostimograf je Ljiljana Ružić, a koreograf predstave Nebojša Gromilić.

"Zvonar Bogorodične crkve" je priča o pošovanju različitosti, o poštenju, o poštovanju drugih, o zajedništvu, o poverenju, ljubavi!

Radnja pedstave se dešava pred novogodišnji karneval, na trgu, ispred crkve, u gradu kojim upravlja arhuđakon Klod Frolo. Frolo ne veruje u Deda Mraza, prezire karneval i odlučuje da zabrani svako okupljanje na trgu.

Esmeralda, lepa devojka, koja učestvuje na karnevalu veselo igrajući i pevajući se žustro suprodstavi Frolu, te ovaj naređuje kapetanu Febusu da je uhapsi. Kapetan Febus ne vidi ništa loše u tom karnevalu, vešto izbegava da uhapsi Esmeraldu i zaljubljuje se u nju. Esmeraldu jednom prilikom od hapšenja spasi Kvazimodo, inače zvonar u crkvi, i obećava da će je čuvati od Frola.

Kvazimodo je ostavljen pred vrata crkve kao beba jer je bio rođen sa deformitetom, i njega je u crkvi odgojio Frolo. Frolo ne dozvoljava Kvazimodu da napušta zvonik, plašeći ga time da je svet loš, da ga neće prihvatiti i da će ga narod ismejati zbog njegovog izgleda, te on samo sa zvonika može da posmatra svet, pazeći da ga neko ne primeti. Kvazomodo se zaljubljuje u Esmeraldu. A šta će se tu dalje zgoditi? Otkrijte sami.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank Dvorane i svim prodajnim mestima Eventima, a za više se informišite i na www.kombankdvorana.rs.

Yumama vas nagrađuje

Prvih pet mama koje na mejl ili u Inboks Yumamine FB stranice pošalju tačan odgovor na pitanje: Ko je napisao roman po kome je rađena predstava "Zvonar Bogorodičine crkve u novogodišnjoj noći", dobiće po dve karte za predstavu (subota, 15. decembar u 12h) u Kombank dvorani. Pored odgovora pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

NPOMENA: Karte se preuzimaju u redakciji sajta Yumama (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd). Dobitnici će biti obavešteni putem mejla, odnosno odgovorom u FB Inboks.