Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beba pronađena u pletenoj korpi u snegu dobila je simbolično ime - Srećko

Ljudska nemarnost je i ovaj put pobeđena ljubavlju i dobrotom meštana Crljenca u blizini Požarevca, a mališa je definitivno zaslužio ovo prekrasno ime.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pletenu korpu na sokaku, prekrivenu snegom, spazila je meštanka Crljenca Biljana Topalović.

"Moja komšinica, ispred čije kapije se našla korpa, povukla je prstom, pogledala i rekla: Jeste beba. I onda smo se svi sagnuli i videli nogice kako mrdaju", priča Biljana za RTS.

Beba je bila neokupana, umotana u plavi peškirić, kaže Biljanina komšinica Dragana Atanasković. "Peškir je bio mokar, a pupak neobrađen", rekla je Dragana.

Bebu su odnele u Biljaninu kuću i utoplile je. Ubrzo je stigla policija i lekari iz lokalnog doma zdravlja koji su je okupali, zbrinuli i prevezli u požarevačku bolnicu.

Povezane vesti

"Mi smo obavestili sve nadležne institucije, tako da ćemo sprovesti postupak za dalje rešavanje bebinog statusa. Dečkić, ovde smo ga od milošte prozvali Srećko, dobrog je stanja i ostaće dokle god je potrebno", istakao je direktor Opšte bolnice Požarevac dr Danko Nikolić.

Brigu o Srećku preuzeo je Centar za socijalni rad iz Malog Crnića.

"Procenjivaćemo, pa ćemo videti da li će beba ostati na odeljenju pedijatrije u Požarevcu do okončanja postupka usvojenja, ili ćemo dete eventualno smestiti u neku od hraniteljskih porodica", ukazuje Dijana Mirković, direktorka Centra za socijalni rad Malo Crniće.

Povezane vesti

Meštani Crljenca pretpostavljaju da Srećkova majka, koja ga je ostavila u snegu, nije iz njihovog sela.

"Meni je drago što sam spasla jedan nov život", kaže Biljana Topalović.

Srećka po izlasku iz bolnice čeka novi dom. A njegove roditelje, za kojima policija traga, najverovatnije krivična prijava zbog zanemarivanja deteta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica