Pletenu korpu na sokaku, prekrivenu snegom, spazila je meštanka Crljenca Biljana Topalović.

"Moja komšinica, ispred čije kapije se našla korpa, povukla je prstom, pogledala i rekla: Jeste beba. I onda smo se svi sagnuli i videli nogice kako mrdaju", priča Biljana za RTS.

Beba je bila neokupana, umotana u plavi peškirić, kaže Biljanina komšinica Dragana Atanasković. "Peškir je bio mokar, a pupak neobrađen", rekla je Dragana.

Bebu su odnele u Biljaninu kuću i utoplile je. Ubrzo je stigla policija i lekari iz lokalnog doma zdravlja koji su je okupali, zbrinuli i prevezli u požarevačku bolnicu.

"Mi smo obavestili sve nadležne institucije, tako da ćemo sprovesti postupak za dalje rešavanje bebinog statusa. Dečkić, ovde smo ga od milošte prozvali Srećko, dobrog je stanja i ostaće dokle god je potrebno", istakao je direktor Opšte bolnice Požarevac dr Danko Nikolić.

Brigu o Srećku preuzeo je Centar za socijalni rad iz Malog Crnića.

"Procenjivaćemo, pa ćemo videti da li će beba ostati na odeljenju pedijatrije u Požarevcu do okončanja postupka usvojenja, ili ćemo dete eventualno smestiti u neku od hraniteljskih porodica", ukazuje Dijana Mirković, direktorka Centra za socijalni rad Malo Crniće.

Meštani Crljenca pretpostavljaju da Srećkova majka, koja ga je ostavila u snegu, nije iz njihovog sela.

"Meni je drago što sam spasla jedan nov život", kaže Biljana Topalović.

Srećka po izlasku iz bolnice čeka novi dom. A njegove roditelje, za kojima policija traga, najverovatnije krivična prijava zbog zanemarivanja deteta.